Απολαυστικός Φορτούνης, πολύτιμος Φορτούνης!

Στο ματς με τον Πανιώνιο ο Κώστας Φορτούνης ξεσήκωσε τον κόσμο. Στους αγώνες με την Άρσεναλ, αλλά και στην Τούμπα μπορεί να γίνει ξανά καθοριστικός...

Απολαυστικός Φορτούνης, πολύτιμος Φορτούνης!

Η απόδοση του Κώστα Φορτούνη στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν ό,τι πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό του από τότε που ξαναμπήκε στο γήπεδο μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν χάρμα οφθαλμών για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Παίκτης για να πληρώνεις το εισιτήριο και μόλις τελειώνει το ματς να περιμένεις την επόμενη φορά για να απολαύσεις την παράστασή του. Αλλά το πιο σπουδαίο, πέραν από το πρώτο του γκολ και την ψυχολογία που απέκτησε για τη συνέχεια, ήταν αυτό ακριβώς το τελευταίο: η συνέχεια!

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Κορυφαίος των κορυφαίων ο Φορτούνης - Η κριτική των παικτών

Κόντρα στον Πανιώνιο είχε πάρα πολύ «Φορτούνη» να θυμάσαι. Το υπέροχο δικό του γκολ, η συνεργασία με τον Βαλμπουενά στο πρώτο, η σέντρα σουτ που υποχρέωσε τον Κότνικ στο λάθος πριν σκοράρει ο Ελ Αραμπί, η μπαλιά στον Χασάν για το δοκάρι στο τέλος, αλλά και η συμμετοχή του στη φάση του άλλου δοκαριού που είχε ο Ελ Αραμπί στο πρώτο μέρος. Ήταν μέσα σε όλα. Πέραν των ενεργειών του με ντρίμπλες, προσποιήσεις και μεταβιβάσεις που «ζάλιζαν» αντίπαλους και εξέδρα!

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 4-0: Τα highlights της αναμέτρησης

Πήρε τα πάνω του. Και έδειξε ότι μπορεί με την Άρσεναλ και με τον ΠΑΟΚ να κάνει σημαντική διαφορά. Να κρίνει πράγματα. Είτε παίξει από την αρχή είτε έρθει από τον πάγκο. Μια δική του ενέργεια, μια κίνηση, ένα σουτ, μια εκτέλεση, μια τελική πάσα μπορούν να φέρουν στον Ολυμπιακό ουσία σε αυτά τα πολύ κρίσιμα ματς που ακολουθούν. Φυσικά δεν είναι ακόμα στο 100%. Και έχει κάποια πράγματα που μπορεί να διορθώσει. Όπως κάποια εύκολα λάθη που δημιουργούν απόπειρες αντεπιθέσεων για τον αντίπαλο. Σε αυτό πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός παίζοντας κόντρα στους Άγγλους ή στην Τούμπα. Διότι ο Πανιώνιος μπορεί να μην αξιοποιεί τέτοια λάθη, αλλά η Άρσεναλ ή ο ΠΑΟΚ έχουν πιθανότητες να το κάνουν.

Σκόραρε ο Φορτούνης για πρώτη φορά από τον Απρίλη

Η συνεργασία του με τον Βαλμπουενά γίνεται όλο και καλύτερη. Πρόκειται για τους δύο περισσότερο προικισμένους σε τεχνική ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι είναι ευλογία όταν βρίσκονται μαζί στο γήπεδο, ειδικά σε παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός ασκεί αφόρητη πίεση. Η ίδια η επιστροφή του Φορτούνη είναι ευλογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες.

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0: Υπόθεση 9 (πρώτων) λεπτών! (vid)

Ο ίδιος ο Κώστας ξέρει καλά τον τρόπο να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό. Στα πιο δύσκολα και κρίσιμα.