Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς και οι αλλαγές

Ο Χασάν δεν έσωσε μόνο τον Ολυμπιακό με το γκολ στο Περιστέρι. «Έσωσε» και τον Μαρτίνς απ' όσα θα άκουγε για την αλλαγές και ειδικά αυτή του Ελ Αραμπί με τον Γκασπάρ. 

Ολυμπιακός: Ο  Μαρτίνς και οι αλλαγές

Ο Πέδρο Μαρτίνς έπρεπε με όσα συνέβησαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο να μπει «μέσα» στο παιχνίδι περισσότερο ίσως από κάθε άλλο όσο βρίσκεται στον πάγκο των Πειραιωτών. Αρχικά ο τραυματισμός του Σουντανί πολύ νωρίς. Εν συνεχεία η αδυναμία των παικτών του να πάρουν το προβάδισμα και το παιχνίδι να πηγαίνει σε ένα ακόμη εκτός έδρας 0-0 που θα οδηγούσε στην απώλεια της κορυφής και σε πολλές γκρίνιες ενόψει των μεγάλων ματς που ακολουθούν. Και φυσικά μετά το 73', με την αποβολή του Ομάρ.

Όταν έφυγε ο Σουντανί από το γήπεδο, ο Φορτούνης ήταν μία επιλογή που διατηρούσε το παιχνίδι πίεσης που ήθελε να επιβάλλει ο προπονητής του Ολυμπιακού για το γρήγορο γκολ. Με τον διεθνή άσο να αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή και τον Βαλμπουενά να πηγαίνει πιο πλάγια, αλλά σε αρκετές στιγμές του ματς να έχουν εναλλακτικούς ρόλους. Ουδείς διαφώνησε.

Όσο το ματς έμενε στο 0-0, ο Μαρτίνς πέρασε δίπλα στον Ελ Αραμπί τον Χασάν, ώστε να παίξει με δύο φορ και να αξιοποιηθούν τόσο οι προσπάθειες Φορτούνη, Βαλμπουενά από τον άξονα και τα πλάγια, όσο και τα ανεβάσματα με τις σέντρες των Ομάρ και Τσιμίκα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και σε αυτό για κανέναν. Κι ήταν μια ένδειξη «όλα για όλα για τη νίκη» από την πλευρά του προπονητή.

Μόλις αποβλήθηκε ο Ελαμπντελαουί, ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτηκε αμέσως να περάσει έναν παίκτη για το δεξί άκρο. Στο ρόλο του Ομάρ. Με τον Γκασπάρ να διατηρεί τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ώστε να φτάσει στο γκολ. Επέλεξε να αποσύρει τον Ελ Αραμπί. Αντί να βγάλει κάποιον από τους χαφ. Εδώ πολλοί διαφώνησαν. Πώς είναι δυνατό να βγάζει τον πρώτο σκόρερ, όταν η ομάδα πάει για το γκολ της νίκης;

Μέχρι το γκολ του Χασάν, ο Μαρτίνς πρέπει να έγινε αντικείμενο «επιθέσεων» από οπαδούς για την αλλαγή του Ελ Αραμπί στα social media όσο ποτέ άλλοτε μέχρι τώρα στην καριέρα του. Η δική του λογική ήταν να είχε δύο πλάγιους μπακ με επιθετικό ρόλο, να μην χαλάσει τη χημεία και τον αριθμό των παικτών στη μεσαία γραμμή και να ψάξει το γκολ με φορ τον Χασάν που είχε πιο πολλές δυνάμεις από τον Μαροκινό, ο οποίος δεν ήταν στη μέρα του και δεν γινόταν απειλητικός. Κατηγορήθηκε ότι φρόντισε περισσότερο να κρατήσει το 0-0, έχοντας δέκα παίκτες. Κι όχι να νικήσει, όπως τελικά συνέβη.

Για τον Ολυμπιακό μετράει το τρίποντο πάνω απ' όλα. Ο Χασάν σίγουρα με αυτό το γκολ έδωσε πολλούς πόντους και στον προπονητή του. Γιατί τέτοιες αναλύσεις διαβάζονται πιο άνετα από τον κόσμο μετά τη νίκη. Με 0-0 όλα θα ήταν διαφορετικά...