Μια όντως διαφορετική ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός έδωσε στη Λαμία δικαίωμα στο όνειρο να πετύχει ξανά το «απίθανο». Μόνο που φέτος τα πράγματα θα είναι κάπως διαφορετικά. 

Μια όντως διαφορετική ρεβάνς

Η απόδοση του Ολυμπιακού στην Λαμία δεν ήταν καλή και έχουν ευθύνες αρκετά μεγάλες οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που έπρεπε να είχαν καλύτερη απόδοση. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και είναι σοβαρές, όπως είναι και αλήθεια ότι τέτοια ματς είναι ιδανικά για τους παίκτες που θέλουν να διεκδικήσουν περισσότερα στη συνέχεια όσον αφορά στη συμμετοχή τους στα βασικά πλάνα του προπονητή. Σχεδόν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στην Λαμία έμειναν μακριά από τις δυνατότητές τους. Ατομικά και ως σύνολο.

Από κει και πέρα, το γεγονός ότι πέρυσι η Λαμία νίκησε στον επαναληπτικό στο Φάληρο και πήρε την πρόκριση έχει αξία για τον Ολυμπιακό μόνον ως δυσάρεστη ανάμνηση και παράδειγμα προς αποφυγή, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν έχει κάποια άλλη σχέση. Ο Πέδρο Μαρτίνς σωστά το είπε στη συνέντευξη Τύπου. Πέρυσι ήταν αλλιώς, φέτος είναι αλλιώς για τον Ολυμπιακό.

Η περσινή ρεβάνς είχε γίνει μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ντιναμό Κιέβου, αλλά και την ήττα στην Τούμπα που είχε σημάνει το τέλος της προσπάθειας για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευμένος και το πλήρωσε με την ήττα-σοκ και την απώλεια και του Κυπέλλου. Φέτος το ματς με την Λαμία θα γίνει ενώ οι Πειραιώτες είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα και ετοιμάζονται για να παίξουν με την Άρσεναλ, με όραμα πρόκρισης στους «16» της Ευρώπης. Οι περιστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές.

Όπως παρατήρησε ο Πορτογάλος τεχνικός, στο περσινό 0-1 ο Ολυμπιακός είχε κάνει 30 ευκαιρίες για γκολ και είχε χαμένο πέναλτι. Φέτος η αποτελεσματικότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη. Από εκείνο το ματς έχει να μη σκοράρει στο «Καραϊσκάκης» σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Είναι δυνατό να ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο ματς της προσεχούς εβδομάδας; Όλα είναι δυνατά. Αλλά φτάνουν σε σφαίρες φαντασίας.

Αν υποτιμήσει οποιονδήποτε ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα και Κύπελλο θα το πληρώσει. Ούτε το Περιστέρι και τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα, αλλά ούτε βέβαια και την σκληροτράχηλη Λαμία για το Κύπελλο. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος ανησυχίας. Αλλιώς, θα πάει για τη «διαβολοβδομάδα» με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ, έχοντας τρεις νίκες και κλίμα ενθουσιασμού.