Δίκη των «28»: Σάββας: «Με απείλησαν πως θα βρεθώ σε χαντάκι»

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο Χρήστος Σάββας στην κατάθεση του στη δίκη των «28».

Δίκη των «28»: Σάββας: «Με απείλησαν πως θα βρεθώ σε χαντάκι»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε στην κατάθεση του το πρωί της Δευτέρας ο Χρήστος Σάββας. Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ στη δίκη των «28» τόνισε πως δέχτηκε απειλές ότι θα βρεθεί σε χαντάκι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Σάββας…

«Στην ΕΠΟ υπήρχε μια ομάδα με επικεφαλής τον νομικό κ. Κουρίδη και αυτή έκανε κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και οι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Είναι η ομάδα που έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι δύο από αυτούς είναι εδώ κατηγορούμενοι, ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου, Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από την κουρτίνα. Είχα συμφωνήσει με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσα τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκαν τα πάνδεινα, μέχρι και απειλές, ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή, τη διετία 2012-14. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές».

Πρόεδρος: Το λέτε πρώτη φορά αυτό, γιατί δεν το είπα πριν.

Σάββας: Το λέω σήμερα, δεν το είπα μέχρι τώρα. Οι κ, Κουρίδης και ο Παπακωνσταντίνος και συμμετείχε σε αυτό τον πόλεμο εναντίον μου και ο Σαρρής. Η ομάδα είχε και άλλα μέλη που τώρα δεν είναι εδώ.

Σάββας: Με απείλησε ο κύριος Σαρρής.

Δικηγόρος: Ποιος σας απείλησε;

Σάββας: Η ομάδα αυτή. Ο Σαρρής με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη, Οι υπόλοιποι ήταν στην ομάδα. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν στην ομάδα αν και δεν είχε εκλεγεί στην ΕΠΟ ακόμη. Είχαν γίνει πάρα πολλά.

Δικηγόρος: Υπήρχαν ενέργειες συγκεκριμένες πριν από το 2012 από τον κ. Παπακωνσταντίνου

Σάββας: Δεν μπορώ να πω ονόματα. Και κάποιος άλλος μου είπε και ξέρω γεγονότα που έγιναν.

Δικηγόρος: Ποια είναι τα γεγονότα;

Σάββας: Σας είπα, δεν μπορώ να σας πω ονόματα.

Πρόεδρος: Αν δεν μας πείτε ονόματα και γεγονότα, δεν θα ληφθεί υπόψιν

Σάββας: Πολλά γεγονότα, Κυρία πρόεδρε δεν μπορώ να πω ονόματα. Είναι άνθρωποι που μου είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου πριν εκλεγεί στην ΕΠΟ ήταν μέλος της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ονόματα.

Δικηγόρος: Γιατί πιστέψατε αυτόν που σας τα είπε

Σάββας: 2-3 ήταν αλλά έναν τον πίστεψα. Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012.

Δικηγόρος: Εσείς συγκεκριμένο περιστατικό γνωρίζετε με ιδία γνώση.

Σάββας: Όχι, ιδία γνώση όχι. Τα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας. Ήταν πολλά τα γεγονότα αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω γιατί θα πρέπει να αναφέρω ονόματα.