Το μεγαλύτερο παράσημο για Μαρτίνς

Η απόδοση του Ολυμπιακού σε ορισμένα διαστήματα των αγώνων είναι εκτός ελληνικού επιπέδου. Η αποθέωση του Μαρτίνς από τους παίκτες του είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

Το μεγαλύτερο παράσημο για Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κερδίσει ακόμη τίτλο με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει κερδίσει όλα τα ντέρμπι, αντιθέτως έχει μόνον ήττες και ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ. Έχει φυσικά κάνει σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη, με τις προκρίσεις στους ομίλους πέρυσι και φέτος, αλλά και στα νοκ άουτ.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1: Εισηγήθηκαν τίτλο, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά

Όπως βέβαια έχει και λάθη διαχείρισης σε διάφορες περιπτώσεις. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει την ομάδα σε επίπεδο θεάματος, αυτοματισμών, τακτικής και πολλές φορές ουσίας, έχει φέρει τον Ολυμπιακό σε τέτοιο σημείο ώστε να εμφανίζει στιγμές ποδοσφαίρου που ξεπερνούν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1: Τα highlights της αναμέτρησης

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ασφαλώς και το αναγνωρίζει. Όπως και η διοίκηση. Αυτό, όμως, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τον Μαρτίνς είναι η αποδοχή της δουλειάς του από τους ίδιους τους παίκτες του. Όταν βγαίνει ο Ματιέ Βαλμπουενά και λέει όσα είπε για το έργο, τη δουλειά και τις ιδέες που βάζει μέσα στην ομάδα ο προπονητής του σημαίνει πολλά. Τα μάτια του Γάλλου έχουν δει τα... πάντα στο ποδόσφαιρο. Κι έχει συνεργαστεί με πολλούς προπονητές στην καριέρα του. Κι ούτε φυσικά έχει κανένα λόγο να τα πει απλώς για...να τα πει.

Μαρτίνς: «Μόνος σίγουρος στην ευρωπαϊκή λίστα ο Σουντανί»

Ο στόχος του Πέδρο Μαρτίνς είναι να πάρει το πρωτάθλημα. Το έχει δηλώσει σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο. Ο Ολυμπιακός που εμφανίζεται φέτος στην πλειονότητα των αγώνων του στην ελληνική λίγκα, δείχνει ότι πέραν των όποιων εμποδίων υπάρχουν στο δρόμο του, είναι η ομάδα που αξίζει να είναι στο τέλος πρώτη. Είναι μια ομάδα που έχει φυσικά παίκτες με ξεχωριστή ποιότητα, τέτοιους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά είναι μια ομάδα-δημιούργημα του προπονητή της, διότι οι περισσότερες από τις παραστάσεις που δίνει είναι αποτέλεσμα όσων έχει καταφέρει να εμφυσήσει σε αυτήν και στους σπουδαίους παίκτες της ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη της.

Η κριτική των παικτών: Στην πρώτη γραμμή Βαλμπουενά, Μπουχαλάκης, Τσιμίκας και Ελ Αραμπί

Είτε πάρει το πρωτάθλημα ο Μαρτίνς είτε δεν καταφέρει να το κάνει ποτέ όσο είναι στον Ολυμπιακό, θα δεχτεί κατηγορίες για πολλά. Δίκαιες ή άδικες. Δεν θα υπάρξει όμως κανείς που θα αμφισβητήσει ποτέ ότι επί των ημερών του ο Ολυμπιακός έπαιξε πραγματικά πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο Βαλμπουενά και παίκτες τέτοιας αξίας και εμπειρίας...