Η κριτική των παικτών: Στην πρώτη γραμμή Βαλμπουενά, Μπουχαλάκης, Τσιμίκας και Ελ Αραμπί

Αρκετοί ήταν οι «ερυθρόλευκοι» διακριθέντες στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης με 3-1

Η κριτική των παικτών: Στην πρώτη γραμμή Βαλμπουενά, Μπουχαλάκης, Τσιμίκας και Ελ Αραμπί

ΣΑ: Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Πορτογάλος γκολκίπερ, καθώς αν εξαιρεθεί το πέναλτι, κατά τ’ άλλα οι επιθετικές προσπάθειες της Ξάνθης ήταν κάποια μακρινά σουτ χωρίς δύναμη. Δεν είχε ουσιαστικά πρόβλημα ο Σα.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1: Εισηγήθηκαν τίτλο, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Αρκετά καλός ο Νορβηγός, ο οποίος ναι μεν μπορεί να ένιωσε μία «απειλή» όταν μπήκε στο ματς ο Στάρτζεον, αλλά επιθετικά βοήθησε αρκετά και ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού.

ΣΕΜΕΔΟ: Εκεί που τα κάνει όλα τέλεια και δείχνει ότι... αδικείται που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έρχεται μία στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης και δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλό του να απειλήσει. Αυτή τη φορά το πλήρωσε με το πέναλτι που έκανε. Άλλες φορές δεν το είχε πληρώσει.

ΜΠΑ: Σταθερός ήταν ο Σενεγαλέζος σε γενικές γραμμές. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια σωτήρια επέμβαση, καθώς η Ξάνθη δεν απείλησε και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Εντυπωσιακός για την ακρίβεια. Πολλές κούρσες από τα αριστερά, αρκετές σέντρες – αλφάδι και ίσως αδικείται από το γεγονός ότι δεν έφυγε από το ματς με μία ασίστ.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Είχε έναν καλό ρυθμό, παρότι πέρασε έναν μικροτραυματισμό δεν έδειξε τόσο επηρεασμένος, σίγουρα όμως θέλει ακόμα τον χρόνο του για να δούμε τον Γκιγιέρμε προ του «εγκληματικού» τάκλιν του Πασαλίδη. Αρκετά καλός ήταν ο Βραζιλιάνος χαφ.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Από τους κορυφαίους του ματς ο Κρητικός χαφ. Με πολύ τρέξιμο, αρκετή πίεση ψηλά και με πάσες – ξυραφιές. Ειδικά μία που πέρασε στον Ελ Αραμπί με το εξωτερικό ήταν... όλα τα λεφτά. Απλώς ο Μαροκινός δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Είχε δοκάρι στο 11’, είχε την ασίστ στο 2-0, από τα πόδια του ξεκινούσαν σχεδόν όλες οι επιθετικές προσπάθειες. Τι άλλο να κάνει ο Γάλλος; Για ακόμη μία φορά απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό. Στο 72’ αντικαταστάθηκε από τον Φορτούνη.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Ο Φασίδης του «έκλεψε» το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Σε γενικές γραμμές δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα. Βγήκε στο 60’ και έδωσε τη θέση του στον Λοβέρα.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Στο 5’ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, έχασε το γκολ στο 11’ σε κενή εστία, είχε κι άλλες ευκαιρίες που θα μπορούσε να σκοράρει, όμως, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έβγαλε το απαιτούμενο πάθος. Από τους καλύτερους ο Αλγερινός.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Ήταν «μέσα» και στα πρώτα δύο γκολ. Στο 5’ έκλεψε από τον Κοβάτσεβιτς και έβγαλε την ασίστ στον Σουντανί. Στη συνέχεια αξιοποίησε την σέντρα του Βαλμπουενά και με το καλάμι έγραψε το 2-0. Ήταν δραστήριος, έβγαινε πολλές φορές εκτός περιοχής για να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Μπορεί να μην έφτασε τα στάνταρ απόδοσης σε άλλα παιχνίδια, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρα στους διακριθέντες. Βγήκε στο 83’ και μπήκε ο Χασάν.

ΛΟΒΕΡΑ: Μπήκε στο 60’ αντί του Μασούρα. Ήταν ορεξάτος, δραστήριος, είχε τη διάθεση για να προκαλέσει πονοκεφάλους, αλλά σίγουρα θα περίμενε και ο ίδιος να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Το σημαντικό είναι ότι αποκτάει αγωνιστικό ρυθμό. Μπήκε στο 72’ αντί του Βαλμπουενά. Είχε κάποιες καλές ενέργειες, ταλαιπώρησε αρκετούς αντιπάλους του, όμως, θέλει λίγο χρόνο για να αρχίσει να πατάει πιο γερά στα πόδια του. Είναι σε πολύ καλό δρόμο πάντως.

ΧΑΣΑΝ: Μπήκε στο 83’ αντί του Ελ Αραμπί και θα μπορούσε να σκοράρει σε μία σέντρα – ξυραφιά του Ομάρ. Το θέμα είναι ότι επέστρεψε μετά από καιρό στην αγωνιστική δράση, καθώς στην Μπράγκα είχε να παίξει από τον Οκτώβριο.