Ο Παναθηναϊκός πήρε 3 πέναλτι, όπως το 1982 με τον Ολυμπιακό (vids)

Τα τρία κερδισμένα πέναλτι του Παναθηναϊκού στη Λάρισα, έφεραν στις μνήμες όλων το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό του 1982.

Ο Παναθηναϊκός πήρε 3 πέναλτι, όπως το 1982 με τον Ολυμπιακό (vids)

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1982 όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 3 πέναλτι στο ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Δείτε πως κέρδισε πέναλτι ο ΠΑΟ και το 1-0 από τον Χατζηγιοβάνη (vid)

Πολλοί θα θυμούνται την ανεπανάληπτη διαιτησία των Δέδε - Βουράκη - Ζλατάνου με τα τρία πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε βάρος του Ολυμπιακού και την ακύρωση του γκολ του Μητρόπουλου που θα έκανε το 0-3.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: O Κρίστινσον έπιασε «κορόιδο» τον Χατζηγιοβάνη σε εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα!

To ματς ήταν για τους "32" του Κυπέλλου. O Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 0-2 στο 6ο λεπτό με τους Περσία και Αναστόπουλο. Ο Τάσος Μητρόπουλος κάνει το 0-3, όμως το γκολ ακυρώνεται με υπόδειξη του Βουράκη. Το ημίχρονο έληξε 0-2 και στην επανάληψη ο Χαραλαμπίδης έφερε το σκορ στα ίσα με δύο γκολ στο 47' και στο 63'. Ο ίδιος παίκτης χάρισε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό με εύστοχο πέναλτι στο 96'.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-2: Τρία πέναλτι, δυο γκολ!

«ΟΡΓΙΟ 3 ΠΕΝΑΛΤΥ έδωσε ο Δέδες σε βάρος του Ολυμπιακού και ακύρωσε το 3-0 του Μητρόπουλου με υπόδειξι του επόπτη Βουράκη, ενώ ο ίδιος ο ρέφερυ πήγαινε προς τη σέντρα. Τρία πέναλτυ σε βάρος του Ολυμπιακού κι ένα ακυρωθέν γκολ ­ που ήταν κανονικό ­ του Μητρόπουλου, απετέλεσαν «θηλιές» στις οποίες ο Μεσσήνιος διαιτητής Κώστας Δέδες και ο Πειραιώτης επόπτης Βουράκης, «πέρασαν» μέσα, με εκβιαστικό τρόπο το κεφάλι της ερυθρόλευκης ομάδος και την κατεδίκασαν σε πρωτοφανή ήττα – αποκλεισμό από το κύπελλο».

To τρίτο πέναλτι του Παναθηναϊκού στη Λάρισα

ΟΣΦΠ : ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ – ΜΙΧΟΣ – ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ – ΝΟΒΟΣΕΛΑΤΣ – Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΕΡΣΙΑΣ – ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ – ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ – ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (57’ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ) – ΛΕΜΟΝΗΣ (79’ΟΡΦΑΝΟΣ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΚΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΚΥΡΑΣΤΑΣ – ΖΙΑΚΟΣ (55’ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ) – ΚΟΒΗΣ – ΚΑΨΗΣ – ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (55’ΚΑΤΣΙΑΚΟΣ) – ΜΠΟΥΜΠΛΗΣ – ΝΙΚΟΛΑΕ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΓΑΛΑΚΟΣ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΔΕΔΕΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΖΛΑΤΑΝΟΣ – ΒΟΥΡΑΚΗΣ