Ο αντι-Σεμέδο δεν είναι η μόνη ανάγκη για ΟΑΚΑ

Για τον Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει μια σειρά προβληματισμών για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τα συν και τα πλην της Κρήτης, οδηγός για την Κυριακή. 

Ο αντι-Σεμέδο δεν είναι η μόνη ανάγκη για ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε στο Ηράκλειο, αντιμετώπισε τον ΟΦΗ που μάθαμε φέτος και όχι τη σκιά του εαυτού του των τελευταίων εβδομάδων, έπαιξε με πάθος και ψυχή, πήρε το τρίποντο, έχασε τον Σεμέδο, στρέφει πια την προσοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αυτή η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ θα δείξει πολλά περισσότερα σε σχέση με τον αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» που έφερε τη νίκη ασυνήθιστα για τον Ολυμπιακό, για παιχνίδι Σούπερ Λίγκας. Δεν επετεύχθη με κατάθεση ποιότητας, αλλά με κατάθεση ψυχής. Με μικρότερα ποσοστά στην κατοχή μπάλας, σπανιότατο για τους Πειραιώτες απέναντι σε εγχώριους αντίπαλους.

Poll: Ποιους θα βάζατε στόπερ στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός;

Κόντρα στην πολύ φορμαρισμένη ΑΕΚ, όμως, εάν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει με νέο τρίποντο και παραμείνει στην κορυφή, θα έχει στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα ενόψει των πλέι οφ. Είτε γίνουν αυτά με ξένους διαιτητές είτε όπως θέλουν να τα κάνουν!

Για τον Μαρτίνς το πρόβλημα δεν είναι μόνο ποιός θα παίξει στόπερ, μετά το ανεξήγητο συμβάν με τον Σεμέδο και την αποβολή του. Αν θα είναι ο Αβραάμ με τον Μπα, ο Μεριά, ο Σισέ. Καλοί παίκτες είναι όλοι, ο δε Σεμέδο δεν ήταν και στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι η απώλεια δεν θα είναι σημαντική.

Ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει την Κυριακή σε επίπεδο υπεροχής σε σχέση με τους αντίπαλούς του στην Ελλάδα. Να κρατήσει την μπάλα αυτός και όχι να την κυνηγάει και να κουράζεται σε άσκοπα τρεξίματα. Να διατηρεί τα ηνία του αγώνα και όχι να επιτρέπει στον αντίπαλο να τον κλείνει και να τον πιέζει, έστω κι αν με τον ΟΦΗ οι ευκαιρίες ήταν και πάλι ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού. Να ανταποκριθεί με την ίδια «ψυχή» και το ίδιο πάθος σε μία έδρα με οπαδούς που θα κάνουν ατμόσφαιρα ντέρμπι και θα ζητούν από την ομάδα τους πάση θυσία τη νίκη. Και απέναντι σε μία ΑΕΚ που είναι ίσως στην καλύτερη κατάσταση από την αρχή της σεζόν.

Ο Μαρτίνς δεν χρειάζεται απλώς τον αντικαταστάτη του Σεμέδο. Χρειάζεται καλύτερους Βαλμπουενά και Γκιγιέρμε από αυτούς της Κρήτης. Καλύτερο επιθετικά τον Ομάρ. Τον Μπουχαλάκη του δεύτερου μέρους, τον Τσιμίκα σε διαρκώς ανεβασμένες στροφές. Ίσως και ένα σχήμα που να δίνει στον Ολυμπιακό όχι σφιχτή μεσαία γραμμή και ασφάλεια στην άμυνα, αλλά περισσότερη επιθετικότητα και πίεση στον αντίπαλο. Ακόμη και σε εκτός έδρας ντέρμπι, γιατί όχι; Αλλά αυτές είναι αποφάσεις του προπονητή που ξέρει καλύτερα και την ετοιμότητα των παικτών του, με τρίτο μάλιστα ματς μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός της Κρήτης πρέπει να είναι πολύ καλύτερος στο ΟΑΚΑ για να μείνει πρώτος...