Ποντένσε: «Προγραμματισμένος» και προγραμματισμός

Όταν πέσουν οι υπογραφές για τη μεταγραφή του Ποντένσε στην Premier League, δεν θα...αλλάξει τίποτα!

Ποντένσε: «Προγραμματισμένος» και προγραμματισμός

Είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της μετακίνησης του Ντανιέλ Ποντένσε από τον Ολυμπιακό στην Γουλβς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Μόλις πέσουν, λοιπόν, οι υπογραφές - διότι μόνον τότε ολοκληρώνεται μια μεταγραφική συμφωνία και ειδικά τέτοιων οικονομικών μεγεθών - απλά θα έχει γίνει μια μεγάλη μεταγραφή ενός παικταρά που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και έπεισε την Premier League να τον εντάξει στο περιβάλλον της. Δεν θα αλλάξουν γενικά και πολλά πράγματα.

Ο Ποντένσε είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που ο Ολυμπιακός κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό του αξιοποιώντας κάποιες συνθήκες και επαφές όλων αυτών των ετών της συνεργασίας του με τους κορυφαίους (συλλόγους, παράγοντες, αξιωματούχους, ατζέντηδες, προπονητές, ποδοσφαιριστές). Για το πόσο πολύ θα μπορούσε να τον κρατήσει δεν υπήρχε αμφιβολία. Για το πόσο πολύ θα μπορούσε να τον πουλήσει, πάλι δεν υπήρχε αμφιβολία!

Για τον Ολυμπιακό η αποχώρηση του Ποντένσε στα μέσα της σεζόν θα αποτελέσει αγωνιστική απώλεια. Για τον Ολυμπιακό η αποχώρηση του Ποντένσε στα μέσα της σεζόν θα αποτελέσει έσοδο δεύτερης εισόδου στους ομίλους του Champions League μέσα στην ίδια... σεζόν.

Για τον Ποντένσε, πάλι, η μετακίνηση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θα αποτελέσει ένα βήμα καριέρας το οποίο ήταν ακριβώς μέσα στο πλάνο του ίδιου και των ανθρώπων που διαχειρίζονται αυτή την καριέρα. Επίσης, μια μεγάλη πρόκληση για το ταλέντο του και την ποιότητά του απέναντι σε κορυφαίους αμυντικούς του πλανήτη. Αλλά γι΄αυτή την πρόκληση ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν «προγραμματισμένος» από καιρό.

Ο Ντανιέλ Ποντένσε είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής κι ο Ολυμπιακός ένα ακόμη μεγαλύτερος σύλλογος. Με τις συγκυρίες για να βρεθεί ο «επόμενος Ποντένσε» που υπερβατικά θα παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, να μην είναι πάντοτε σίγουρο ότι θα προκύψουν. Αλλά με τις επαφές και τη συνεργασία του Ολυμπιακού σε διεθνές επίπεδο, η πιθανότητα θα είναι πάντοτε αυξημένη. Στο όριο της βεβαιότητας.

Τί θα γίνει τώρα στην επίθεση του Ολυμπιακού χωρίς τον Ποντένσε; Όταν πέσουν οι υπογραφές και τελειώσει αυτή η μεταγραφή και γενικότερα η μεταγραφική περίοδος, το ξανασυζητάμε...