Ολυμπιακός: Γιατί να θέλει να φύγει ο Ελ Αραμπί;

Η επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην Ευρώπη ήταν η μεγάλη επιθυμία του πριν από μερικούς μήνες. Και πληρωνόταν καλά. Τώρα να θέλει να ξαναφύγει δεν έχει λογική. 

Ολυμπιακός: Γιατί να θέλει να φύγει ο Ελ Αραμπί;

Ο Ολυμπιακός διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει βάση στα αραβικά σενάρια περί ενδιαφέροντος της Αλ Ιτιχάντ για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει επιθυμία του ίδιου του Μαροκινού σέντερ φορ να αποχωρήσει από την Ευρώπη για να ξαναγυρίσει σε πρωταθλήματα που μπορεί να είχαν οικονομικό κίνητρο, αλλά δεν τον κάλυπτε πια αυτό. Ήθελε το περασμένο καλοκαίρι ξεκάθαρα να γυρίσει και να παίξει στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο, σε μια ομάδα με προοπτική Champions League. Κάτι που τελικά κατάφερε.

Στην πειραϊκή ομάδα ο Ελ Αραμπί χρειάστηκε μικρό διάστημα για να προσαρμοστεί. Βοήθησε σημαντικά εναντίον της Κράσνονταρ για την πρόκριση από τα πλέι οφ στον όμιλο, έπαιξε στα μεγάλα παιχνίδια της διοργάνωσης και σκόραρε εναντίον των κορυφαίων, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έδωσε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική τα διαπιστευτήριά του. Κι είναι πια ο πρώτος σκόρερ ολόκληρης της Superleague, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας με νίκες δικής του σφραγίδας, όπως αυτή στο πρόσφατο ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού. Έχει στόχο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στη συνέχεια για να έχει διακρίσεις τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο φυσικά και σε ομαδικό. Να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ, να γίνει πρωταθλητής, να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται με τον Ολυμπιακό στο Europa League έχοντας μπροστά του τα πολύ μεγάλα παιχνίδια εναντίον της Άρσεναλ τον επόμενο μήνα.

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει στις μεταγραφικές περιόδους τί ακριβώς μπορεί να γίνει τελικά. Τα χρήματα πολλές φορές μπορεί να είναι πάρα πολλά και να διαφοροποιήσουν καταστάσεις και επιθυμίες. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Ελ Αραμπί βασικότατο πλέον στον Ολυμπιακό και απολύτως ευχαριστημένο με όσα βιώνει στον σύλλογο και στην Ελλάδα, θα πρέπει να έρθουν εντελώς τα πάνω κάτω για να συμβεί κάτι διαφορετικό από το να συνεχίσει να αποτελεί το βασικό επιθετικό «όπλο» των «ερυθρόλευκων» για την επίτευξη των στόχων τους.

Άλλο, βέβαια, είναι αυτό και άλλο ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να έχει (και έχει) ανοιχτά τα μάτια και τα αφτιά για ενίσχυση στη θέση του κεντρικού επιθετικού ακόμη και στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο...