Πέθανε ο Χανς Τιλκόφσκι, ο παλιός προπονητής της ΑΕΚ

Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένειά του και αργότερα με επίσημη ανακοίνωσή της η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Το «αντίο» της ΑΕΚ στον παλιό Γερμανό διεθνή γκολκίπερ.

Πέθανε ο Χανς Τιλκόφσκι, ο παλιός προπονητής της ΑΕΚ

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στο διαδίκτυο:

«Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρετά τον Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών!

Ο παλαίμαχος διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας και προπονητής είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας στο ξεκίνημα της σεζόν 1981-82, επί διοικητικής θητείας του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και κάθισε στον κιτρινόμαυρο πάγκο για 17 αγώνες πρωταθλήματος με απολογισμό 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες, πριν αντικατασταθεί τον Ιανουάριο του 1982 από τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας, γεννημένος το 1935 στο Ντόρτμουντ, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπώρησε.

Ο Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έκανε σημαντική καριέρα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ήταν ο τερματοφύλακας της Δυτικής Γερμανίας στον ιστορικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Ηταν ο γκολκίπερ που δέχθηκε το περίφημο γκολ από τον Τζεφ Χαρστ στον τελικό! Μετά την Ντόρτμουντ αγωνίστηκε στην Αϊντραχτ Φραγκφούρτης στην οποία κρέμασε τα γάντια του το 1970.

Με την Ντόρτμουντ κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας του 1965, χρονιά κατά την οποία αναδείχθηκε και κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής, αλλά και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966.

Ως προπονητής εργάστηκε στη Βέρντερ Βρέμης, στη Μόναχο 1860, στη Νυρεμβέργη, στη Σααρμπρίκεν και στην ομάδα μας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας μας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της κιτρινόμαυρης ιστορίας.

Καλό σου ταξίδι, κόουτς!».