Κορυφή και τα άλλα...μετά!

Είναι πολύ καλύτερο για τον Ολυμπιακό να βλέπει (και να καταγγέλλει) από την κορυφή τα ωραία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κορυφή και τα άλλα...μετά!

Η βαριά ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη σε ένα ματς που ο περσινός πρωταθλητής συνάντησε πραγματική αντίσταση και σχεδόν διασύρθηκε, δίνει στον Ολυμπιακό τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Και να μπορεί να κοιτάζει από ψηλά όσα εδώ και καιρό στηλιτεύει σχετικά με τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και του συστήματος που το διαφεντεύει.

Για να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά η νίκη επί του Παναθηναϊκού. Είναι η ώρα των παικτών του Ολυμπιακού. Κι ας λείπουν ο Γκιγιέρμε με τον Σουντανί. Υπάρχουν πολλοί άλλοι, έχουν επιστρέψει και ο Βαλμπουενά με τον Ποντένσε. Κι ας είναι άδειες οι εξέδρες. Οι φωνές θα φτάνουν και έξω από το γήπεδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τίποτε άλλο πέραν της αντιμετώπισής του σαν πραγματικό ντέρμπι. Δεν μπορεί να υποτιμηθεί μια ομάδα που στα τελευταία δύο παιχνίδια της στο Φάληρο δεν έχασε. Και εδώ και 2,5 χρόνια έχει μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό, στο περσινό ματς που διακόπηκε μετά το γκολ του Γκερέρο.

Για τον Ολυμπιακό μέχρι να τελειώσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχουν ούτε Περέιρα, ούτε Γκεστράνιους, ούτε Σιδηρόπουλοι. Δεν υπάρχουν σχέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης, συγγενικά βολέματα ή φαρσοκωμωδίες. Δεν υπάρχει τίποτε απ' όλα αυτά.

Δεν αφήνει τίποτε απ' όλα αυτά να του αποσπάσουν την προσοχή από τον μοναδικό στόχο του έως το βράδυ της Κυριακής. Τα βάζει στην άκρη. Μόνο η νίκη επί του επικίνδυνου και φιλόδοξου γι΄αυτό το ματς Παναθηναϊκού είναι στο μυαλό. Όλα τα υπόλοιπα, ξανά μετά από αυτό το παιχνίδι. Αλλά από θέση κορυφής. Κι είναι αλλιώς έτσι...