Το θέμα είναι το πώς θα σφυρίξουν οι διαιτητές!

Η αγωνιστική που θα παιχτεί το Σαββατοκύριακο στη Superleague είναι πολύ καθοριστική. Για τις ομάδες και (κυρίως) για τους διαιτητές.

Το θέμα είναι το πώς θα σφυρίξουν οι διαιτητές!

Έχει σίγουρα σημασία ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά το Σαββατοκύριακο μετά την άρση της αποχής από τους διαιτητές.

Έχουν επίσης σημασία οι λόγοι για τους οποίους οι διαιτητές αποφάσισαν να αλλάξουν την απόφασή τους, όπως επίσης και όλο το παρασκήνιο για να συμβεί κάτι τέτοιο έπειτα από την αποφασιστικότητα που έδειχναν στην αρχή για να υποστηρίξουν με αυτό τον τρόπο τα αιτήματά τους.

Πολλά άλλα πράγματα έχουν μεγάλη σημασία για να βρεθεί ένας τρόπος να βαδίσει διαφορετικά και να ξαναπάρει επιτέλους ανοδική πορεία το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η αγωνιστική που βρίσκεται μπροστά μας είναι σίγουρα καθοριστική και «δύσκολη». Έχει ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, μπορεί να αποδειχτεί όντως σημαντική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, όσον αφορά στα αποτελέσματα συγκεκριμένων αγώνων.

Μπορεί, λοιπόν, να έχει σημασία και ο τρόπος ορισμών, οι επιλογές από Περέιρα σχετικά με τους διαιτητές που είναι στο «μάτι του κυκλώνα» ή κάπου... γύρω από τον κυκλώνα ή όσα υποστηρίζονται περί φαρσοκωμωδίας, χαστουκιών ή οτιδήποτε έχει ειπωθεί αυτές τις μέρες.

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι ότι τελικά θα σφυρίξουν οι διαιτητές, αλλά το πώς θα σφυρίξουν. Και το πώς θα αποφασίζουν από το VAR. Και σε αυτή την περίπτωση βρίσκονται όντως σε πολύ δύσκολη θέση. Πιο δύσκολη από τις ομάδες και τις βαθμολογικές βλέψεις τους.

Διότι εάν οι διαιτητές είναι προσεκτικοί, αποφύγουν λάθη και βλέπουν ξεκάθαρα και αντικειμενικά τις φάσεις ή τις διορθώνουν άψογα στο VAR, τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Θα αποδειχτεί ότι μπορούσαν να το κάνουν και στον Βόλο και σε πολλά ακόμη ματς που έχουν προηγηθεί.

Εάν συνεχίσουν να κάνουν και σε αυτή την κρίσιμη αγωνιστική «χοντρά» λάθη και κακό υπολογισμό των επίμαχων φάσεων ακόμη και όταν τις βλέπουν ξανά στο replay, τότε πάλι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά εάν οι ευνοημένοι και οι αδικημένοι από τα λάθη είναι πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Ας είναι να συμβεί η πρώτη περίπτωση. Ας μην γίνουν λάθη κι ας παραμείνουν... αδικαιολόγητα και... ανεξήγητα τα προηγούμενα. Και για τη συνέχεια, βλέπουμε...