Παραμένουν μακριά τα ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ

Η εικόνα θλίψης για την Άρσεναλ που δεν μπορεί να νικήσει με τίποτα, δεν είναι δυνατό να παρασύρει τον Ολυμπιακό δύο μήνες πριν από τα παιχνίδια. 

Παραμένουν μακριά τα ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ

Εδώ δεν ξέρουμε αν θα γίνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και πότε θα συνεχιστεί, όπως και υπό ποιες προϋποθέσεις, η Άρσεναλ και το Champions League μας μάρανε, θα πείτε. Όμως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και την πρόκληση της Ευρώπης που μπορεί να είναι ένας στόχος διαφορετικός σε σχέση με αυτόν του εγχώριου τίτλου, αλλά για πολύ κόσμο θα έπρεπε πάντοτε να αποτελεί προτεραιότητα. Όμως αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση.

Η Άρσεναλ έχασε και από την Τσέλσι, με ανατροπή μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ έχασε ακόμη έναν παίκτη της με τραυματισμό, τον Τσέιμπερς. Ο Μικέλ Αρτέτα δεν έχει καταφέρει να διαφοροποιήσει ακόμη ένα σκηνικό απογοήτευσης, το οποίο βρήκε όταν ανέλαβε πρόσφατα την ομάδα. Και λογικά έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να το αλλάξει.

Όπως πολύς είναι και ο δρόμος μέχρι τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Η Άρσεναλ που τώρα μετράει 12 σερί ματς πρωταθλήματος με μόλις μία νίκη, ενώ στο Emirates έχει να νικήσει από τις αρχές Οκτώβρη με την Μπόρνμουθ και έκτοτε μετράει έξι αγώνες για την Premier League με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες (στα τελευταία τρία ματς έχει χάσει στην έδρα της από Μπράιτον 1-2, Μάντσεστερ Σίτι 0-3 και Τσέλσι 1-2), μπορεί όντως να είναι εντελώς διαφορετική στα τέλη Φλεβάρη. Θα κάνει μεταγραφές, είναι βέβαιο.

Θα φτιάξει τα πράγματα καλύτερα ο νέος προπονητής της, είναι επίσης βέβαιο. Και συν τοις άλλοις έχει ήδη παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα να παίξουν καλά στην Ευρώπη και να βρουν μέσω του Europa League τη διάκριση - και πιθανώς και ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League εάν φτάσουν στην κατάκτηση του φετινού τροπαίου.

Συνεπώς, κάθε ίχνος έστω «υπεροπτικής» διάθεσης από πλευράς Ολυμπιακού σε μια τέτοια ομάδα, με ρόστερ 700 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ως ανέκδοτο. Ότι ο Ολυμπιακός αυτή την τωρινή Άρσεναλ μπορεί να την ανταγωνιστεί, να την ζορίσει και με μεγάλη προσπάθεια και υπέρβαση να την αποκλείσει, είναι κάτι που δεν θεωρείται υπερβολικό. Αλλά μέχρι εκεί. Κι ας έχει φτάσει η ομάδα του Λονδίνου σε μια κατάσταση τραγική, αλλά που δείχνει να μην είναι δυνατό να πάει παρακάτω...