Σάββας Θεοδωρίδης στο «ΦΩΣ»: «Ο Ρωσίδης νικούσε στα 100 μέτρα αθλητές στίβου»

Ο Σάββας Θεοδωρίδης που έζησε τον Ηλία Ρωσίδη μιλάει γι' αυτόν στο «ΦΩΣ».

Σάββας Θεοδωρίδης στο «ΦΩΣ»: «Ο Ρωσίδης νικούσε στα 100 μέτρα αθλητές στίβου»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Σάββας Θεοδωρίδης έμαθε από εμένα ότι πέθανε ο Ρωσίδης. Δείτε τι μου είπε ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού και παλιός συμπαίκτης του...

Αντωνία Ρωσίδη στο ΦΩΣ: «Ο Ηλίας έκλαψε πολλές φορές για τον Ολυμπιακό»

Κύριε Σάββα θα ήθελα να σας ρωτήσω λίγα πράγματα για τον Ηλία Ρωσίδη.

Πέθανε;

Ναι.

Θέμη γράψε: Ο Ηλίας ήταν ένα χρυσό παιδί. Και μεγάλος αθλητής- ποδοσφαιριστής. Θυμάμαι ότι νίκαγε στο κατοστάρι ακόμα και αθλητές στίβου. Για εμένα είναι ο μεγαλύτερος δεξιός μπακ που έχει βγάλει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν 50 χρόνια μπροστά από την εποχή του. Ξέρουν όσοι τον έζησαν ότι δεν υπερβάλλω. Ο Ρωσίδης και ο Μουράτης δεν έμειναν τυχαία στην ιστορία. Ο Ρωσίδης δεν πήρε τυχαία 9 πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και 10 Κύπελλα. Ανήκει στη χρυσή γενιά που έκαναν θρύλο τον Ολυμπιακό και έκαναν οπαδούς του Ολυμπιακού τη μισή Ελλάδα! Από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Γιατί είπατε ότι ήταν 50 χρόνια μπροστά ως δεξί μπακ;

Γινόταν ένα κόρνερ, έβγαινα εγώ ως γκολκίπερ να πιάσω τη μπάλα και αυτός είχε φύγει ήδη με τρελό σπριντ να παίξει ως έξω δεξιά! Έβγαινε από τότε ως επιθετικό μπακ! Ένα παιδί μάλαμα. Ο αγαπημένος μας αρχηγός. Τον είχαμε σαν πατέρα μας ο Υφαντής, ο Πολυχρονίου και εγώ που όταν ήρθαμε μικροί στον Ολυμπιακό τον βρήκαμε φτασμένο ήδη.

Την Δευτέρα (30/12) η κηδεία του Ηλία Ρωσίδη

Σε εκείνο το ματς που ήταν με δεμένο το κεφάλι τον θυμάστε;

Πώς δεν τον θυμάμαι. Ήταν σημαία του Ολυμπιακού. Ανήκει στη γενιά των αθανάτων. Και σου ξαναλέω, χρυσή καρδιά. Τα έδινε όλα για τον Ολυμπιακό. Αιωνία του η μνήμη. Τον αγαπήσαμε και δεν θα τον ξεχάσει ποτέ ο κόσμος.