Αντωνία Ρωσίδη στο «ΦΩΣ»: «Ο Ηλίας έκλαψε πολλές φορές για τον Ολυμπιακό»

Η σύζυγος του Ηλία Ρωσίδη, Αντωνία μιλάει στο «ΦΩΣ» για το θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Αντωνία Ρωσίδη στο «ΦΩΣ»: «Ο Ηλίας έκλαψε πολλές φορές για τον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η σύζυγος του Ηλία Ρωσίδη, Αντωνία, 62 χρόνια μαζί του! Από τότε που έπαιζε ο Ρωσίδης στον Ολυμπιακό!

«Πιτσιρίκα ήμουν, Ολυμπιακάκι, πριν τα φτιάξουμε έμπαινα στο γήπεδο και τον αγκάλιαζα. Είχε τον Ολυμπιακό σαν παιδί του»...

Την Δευτέρα (30/12) η κηδεία του Ηλία Ρωσίδη

Βρήκα την Αντωνία Ρωσίδη στο σπίτι της, στην αρχή ήταν ήρεμη, αλλά γρήγορα έσπασε.

Πόσα χρόνια ήσασταν μαζί;

Από το 1957.

Θυμίστε μου πώς τον γνωρίσατε.

Εγώ τον ήξερα ήδη ως παίκτη γιατί πιτσιρίκα πήγαινα στο γήπεδο με τον αδελφό μου και τον έβλεπα. Ήμουν Ολυμπιακάκι. Έτσι με έλεγε αργότερα ο Γουλανδρής αλλά και ο Θόδωρος Νικολαϊδης του «ΦΩΤΟΣ». Ολυμπιακάκι. Νίκαγε ο Ολυμπιακός, έμπαινα μέσα στο γήπεδο με τον αδελφό μου, τον αγκαλιάζαμε και τον φιλάγαμε τον Ηλία. (Σπάει και κλαίει).

«Έφυγε» ο Ηλίας Ρωσίδης

Νεοφαληριώτης.

Ο Ηλίας, ναι. Φίλος του πατέρα μου, γνωρίζονταν από το καφενείο. Ο Ηλίας ήταν μετά τον πόλεμο από πιτσιρικάς στον Ολυμπιακό. Και μόνο Ολυμπιακό ήξερε στην καριέρα του και στη ζωή του, τίποτα άλλο. Τον είχε τον Ολυμπιακό σαν παιδί του. Όταν έχανε ο Ολυμπιακός, δεν φαντάζεσαι πώς γινόταν... Δεν σου λέω τίποτα...

Πώς παντρευτήκατε;

Προξενιό του πατέρα μου. Του έλεγε ο Ηλίας "έχω μαζέψει λίγα λεφτουδάκια, άμα βρω κι ένα κορίτσι με λίγη προίκα, να πάρουμε ένα σπιτάκι". Μια μέρα με βλέπει και λέει στον πατέρα μου χωρίς να ξέρει ότι ήμουν κόρη του "να, αυτό το έπαιρνα και χωρίς προίκα"! Και του λέει ο πατέρας μου "σου τη δίνω". Εγώ στην αρχή δεν ήθελα γιατί με περνούσε 14 χρόνια. Και λέω στον μπαμπά μου "βρε πατέρα θα παντρευτώ τον... πατέρα μου"; Και μου λέει "ναι, θα τον πάρεις γιατί είναι χρυσό παιδί και θα περάσεις καλή ζωή". Είχε δίκιο ο πατέρας μου, πέρασα πολύ καλά με τον Ηλία.

Όταν ο Ρωσίδης αποστόμωσε τον Μητροπολίτη Ζακύνθου

Με ποιον παίκτη από τους παλιούς ήταν πιο πολύ φίλος;

Με τον Μπέμπη. Ήταν και κουμπάροι.

Πώς έγινε η κουμπαριά;

Ο Θανάσης Μπέμπης είχε βαπτίσει το μεγάλο μου γιο. Επίσης ο Ηλίας ήταν πολύ φίλος με τον Κοτρίδη, με τον Μουράτη και τον Σάββα Θεοδωρίδη τον είχε σαν παιδί του!

Τον είχατε δει να κλαίει για τον Ολυμπιακό;

Ναι, πολλές φορές. Τρομερή αγάπη για τον Ολυμπιακό. Πειραιώτης Νεοφαληριώτης μια ζωή στον Ολυμπιακό. Ήταν καλός άνθρωπος, καλός σύζυγος και καλός πατέρας. Τα δύο μας παιδιά πρόκοψαν, ο ένας γιος είναι πιλότος και ο άλλος είναι στον Ολυμπιακό στις Ακαδημίες πολλά χρόνια καθηγητής φυσικής αγωγής. Θα μας πάντρευε με τον Ηλία ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, ήταν κανονισμένο, αλλά πέθανε ο αδελφός του ο Κώστας τότε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό για τις ανακοινώσεις και όχι μόνο... Ο κ. Μαρινάκης μας βοήθησε, ο Ηλίας ήταν άρρωστος τα τελευταία 3 χρόνια με παράλυση. Ο πρόεδρος ανέλαβε τα έξοδα του νοσοκομείου που ήταν υπέρογκα, και τώρα είπε ότι αναλαμβάνει τα πάντα για την κηδεία ο Ολυμπιακός. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός αγόρι μου.

Πώς έπαθε παράλυση;

Είχε πάθει έρπη ζωστήρα στο λαιμό και τον χτύπησε στο κεφάλι, έπαθε εγκεφαλικό. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τη βοήθειά του.