Ολυμπιακός: Όπως και με τον Ερυθρό Αστέρα σε κάθε ματς!

Μέχρι τον Βόλο η μπάλα χανόταν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Τώρα δεν πρέπει να... χαθεί η μπάλα με τα εξωαγωνιστικά. 

Ολυμπιακός: Όπως και με τον Ερυθρό Αστέρα σε κάθε ματς!

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε απόλυτη εγρήγορση σχετικά με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ξεκάθαρη η προσπάθειά του να φτάσει έως τα άκρα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που στον Πειραιά θεωρούν ως κάθαρση. Με την αλλαγή προσώπων που έχουν αποτύχει σε θεσμικούς ρόλους και με την επιστροφή της ισονομίας σε κάθε επίπεδο.

Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει μπροστά της άλλες επιδιώξεις. Η απώλεια της κορυφής δεν σημαίνει βαθμολογική «καταστροφή». Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Ο δρόμος, όμως, είναι και δύσκολος. Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο λάθους, το ξέρει πολύ καλά ο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Αυτή τη στιγμή, με την απόφαση των διαιτητών για αποχή και την πιθανότητα διακοπής από πλευράς Πολιτείας μέχρι να υπάρξει ένα διαφορετικό περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Ολυμπιακού δεν γνωρίζει καν πότε θα επιστρέψει στη δράση. Αλλά ο Πορτογάλος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται επίσης σε διαρκή εγρήγορση. Με πρώτο παιχνίδι μπροστά τους, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γίνει δε γίνει στις 5 Γενάρη. Όποτε γίνει.

Αλλά για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Παρά μόνο η αντιμετώπιση κάθε αγώνα μέχρι το ντέρμπι της Τούμπας σαν τελικό. Σαν το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα! Είτε είναι ο Παναθηναϊκός, κεκλεισμένων των θυρών ή με κόσμο. Πιο μετά η Λαμία που είναι αήττητη στην έδρα της και θα είναι το επόμενο «μπλόκο» τύπου Βόλου. Ο επικίνδυνος Άρης στο Φάληρο. Ο ΟΦΗ στην Κρήτη και «καπάκι» η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. H Ξάνθη μέσα, ο Ατρόμητος έξω και ο Πανιώνιος μέσα. Οκτώ παιχνίδια πριν από την Τούμπα.

Οι οκτώ νίκες είναι ένας στόχος δύσκολος, αλλά εφικτός. Παιχνίδι με παιχνίδι. Μάχη με μάχη. Και η απόσταση των δύο βαθμών πριν από την Τούμπα, ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ κάνει και αυτός το απόλυτο, η βασικότερη επιδίωξη του Ολυμπιακού. Με παρένθεση τη γιορτή του ποδοσφαίρου και την προσπάθεια υπέρβασης εναντίον της Άρσεναλ. Εκεί όπου το περιβάλλον είναι διαφορετικό κι εκεί όπου ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει πάντα αξιοπρεπέστατη ή και υπερβατική (βλέπε πρόκριση με Μίλαν και προκρίσεις από τα προκριματικά κάθε καλοκαιριού) παρουσία.

Για το πρωτάθλημα, όμως, έστω και υπό τις συνθήκες, αλλά και την αβεβαιότητα που διεξάγεται, για τον Ολυμπιακό υπάρχουν μόνον τελικοί. Για να συνεχίσει να έχει τελικούς για τον τίτλο όταν θα έρθει η ώρα των πλέι οφ. Διότι εάν η απόσταση από τον ΠΑΟΚ δεν παραμείνει έστω η ίδια, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο για τον βασικότερο φετινό στόχο...