Καρεμπέ ο Μίδας: Ήρθε γεμάτος χρυσά τρόπαια!

Ήρθε έχοντας κατακτήσει πολλά τρόπαια, έφυγε με δυο πρωταθλήματα, επέστρεψε από άλλο πόστο και κατέκτησε και άλλους τίτλους. Κριστιάν Καρεμπέ, ένας θρύλος του Ολυμπιακού.

Καρεμπέ ο Μίδας: Ήρθε γεμάτος χρυσά τρόπαια!

Δίνω μεγάλη σημασία στα όσα λένε οι συμπαίκτες ενός ποδοσφαιριστή. Και ειδικά όταν αυτά τα λένε και οφ δε ρέκορντ. Βρέθηκε βέβαια και ένας που δεν ήθελε να μιλήσει γιατί έχει πρόβλημα με τον διοικητικό παράγοντα Καρεμπέ. Εδώ μας ενδιαφέρει τώρα ο ποδοσφαιριστής Καρεμπέ που ήρθε στον Ολυμπιακό το 2001. Tα ιστορικά αφιερώματα έφτασαν απ' τη δεκαετία του '50 στο 2001.

Ο Καρεμπέ ήρθε στον Ολυμπιακό από την Πρέμιερ Λιγκ στην οποία είχε κάνει μια γεμάτη σεζόν στη Μίντλεσμπρο. Έπαιξε πάρα πολλά ματς. Πριν ήταν για μία τριετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη μεγάλη Ρεάλ τότε, πήρε μαζί της 2 Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ήταν βασικός αλλά και μόνο που ήταν αναπληρωματικός είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Έκανε προπονήσεις με τεράστιους παίκτες, ζούσε στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο, ανταποκρινόταν στις υψηλότερες απαιτήσεις στον πλανήτη.

Εκείνα τα χρόνια ήταν χρυσά για τον Καρεμπέ, σαν άλλος Μίδας ό,τι ακουμπούσε γινόταν χρυσό. Όχι μόνο τα πρωταθλήματα που πήρε στην καριέρα του, και με τον Ολυμπιακό, και με τις άλλες ομάδες του. Αλλά είχε πάρει και 2 Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ, πήρε και άλλα 2 χρυσάφια, το Μουντιάλ με την Εθνική Γαλλίας και το EURO με την Εθνική Γαλλίας. Και ας μην ήταν βασικός πάντα. Τα είδε όλα από μέσα, τα έζησε όλα. Αγωνίστηκε με τεράστιους συμπαίκτες.

Αυτό το αστέρι λοιπόν ήρθε στον Ολυμπιακό και έκανε τρεις γεμάτες χρονιές. Χωρίς τραυματισμούς. Βασικότατος.

Παντρεμένος τότε με μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο, την Αντριάνα Σκλεναρίκοβα. Ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια παγκοσμίως. Από φίλους του όμως ξέρω -το ήξερα από τότε- ότι ήταν ζωηρός πολύ ο Καρεμπέ...

Ζεστό άτομο, με το χαμόγελο, καθόλου βεντέτα. Μια φορά είχα πάει στο σπίτι του Αλεξανδρή να πάρω την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη όταν τελείωσε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ήταν σε ένα σπίτι που έμενε στην Πλάκα. Άνοιξε το συρτάρι ενός ντουλαπιού και είδα μία μεγάλη κοτσίδα με ράστα μαλλί μέσα. Ήταν δώρο-ενθύμιο του Καρεμπέ προς τον Αλεξανδρή ως ένδειξη φιλίας.