Ολυμπιακός: Αυτοί ξέρουν την Άρσεναλ

Βαλμπουενά και Τοροσίδης έχουν παίξει 4 φορές κόντρα στην Άρσεναλ! Η διπλή εμπειρία του Ομάρ, το γκολ του Φορτούνη και ο Αβραάμ

Ολυμπιακός: Αυτοί ξέρουν την Άρσεναλ

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει αντιμετωπίσει την Άρσεναλ τέσσερις φορές όταν ήταν παίκτης της Μαρσέιγ. Δεν είχε καταφέρει να τη νικήσει, αλλά είχε πάρει 0-0 στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2011. Σε εκείνη τη σεζόν που η Μαρσέιγ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό με την… περίεργη νίκη της την τελευταία αγωνιστική στο Ντόρτμουντ, με σκόρερ του ενός τέρματος τον ίδιο τον Ματιέ. Στα άλλα ματς του, ο Βαλμπουενά είχε δύο εντός έδρας ήττες από την Άρσεναλ 0-1 και 1-2, όπως και άλλη μία με 2-0 στο Λονδίνο το 2013.

Τέσσερα παιχνίδια με την Άρσεναλ αλλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού έχει και ο Βασίλης Τοροσίδης! Στις ήττες με 2-0 και 2-1 στο Λονδίνο, αλλά και στις νίκες με 3-1 και 2-1 στο Φάληρο. Με ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε παίξει σε τρία παιχνίδια, στο 0-2 και στο 1-0 του 2009, αλλά και στο 3-1 του 2011. Στο πρώτο παιχνίδι εκείνης της σεζόν είχε μείνει στον πάγκο.

O Ομάρ Ελαμπντελαουί είχε παίξει και στα δύο παιχνίδια του 2015 βασικός. Με αλησμόνητη βέβαια τη βραδιά στο 3-2 του Λονδίνου, εκεί όπου ήταν παρών και ο Κώστας Φορτούνης. Με το απευθείας γκολ από κόρνερ που η ΟΥΕΦΑ έχει χρεώσει στον Οσπίνα, αλλά όλοι θυμούνται την εκτέλεση του Έλληνα άσου. Ο Ομάρ, όμως, έχει παίξει κόντρα στην Άρσεναλ και στο σύντομο πέρασμά του από την Χαλ. Σε αγώνα για την Πρεμιερ Λιγκ στο «Εμιρέιτς», η Άρσεναλ είχε νικήσει την Χαλ με 2-0, με τον Νορβηγό μπακ να γίνεται αλλαγή στο 66’.