Πόσο κοστολογείται αυτός ο Τσιμίκας;

Με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του φετινού Ολυμπιακού με σταθερή απόδοση από το καλοκαίρι έως τώρα. Τα μυστικά της εκτίναξης της καριέρας του.

Πόσο κοστολογείται αυτός ο Τσιμίκας;

Η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό φτάνει στα μισά της. Μία σεζόν που ξεκίνησε τον Ιούλιο από τα προκριματικά του Champions League και έχουμε φτάσει Δεκέμβρη. Ακόμα υπάρχουν δύο παιχνίδια μέχρι να βγει το 2019 και έχει ενδιαφέρον να μπει κανείς σε σκέψεις για το ποιος είναι ο πολυτιμότερος της μέχρι τώρα πορείας του Ολυμπιακού.

Θα μπορούσε κανείς να πει έναν επιθετικό και είναι λογικό λόγω των γκολ που σημειώνουν οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται από τη μέση και μπροστά. Θα τολμήσουμε, όμως, να βάλουμε στην εξίσωση έναν αμυντικό, τον Κώστα Τσιμίκα. Αυτό που κάνει φέτος ο μικρός δεν έχει προηγούμενο.

Δεν ξέρουμε πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά ο «Τσίμι» κάνει την τέλεια σεζόν. Όσο και να ψάξουμε δύσκολα θα βρούμε ένα κακό του παιχνίδι, μία κακή του ενέργεια. Σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού, είτε νικηφόρο, είτε χαμένο ο Τσιμίκας είναι μεταξύ των καλύτερων ποδοσφαιριστών. Είναι πραγματικά ασύλληπτο όλο αυτό που κάνει ο Έλληνας μπακ, αφού δεν έχει κάνει… κοιλιά στην απόδοση του από την κόπωση που θα μπορούσε να τον καταβάλει.

Ο Τσιμίκας έβαλε στο μυαλό του πως με τη δουλειά του μπορεί να πετύχει τη βελτίωση και να γίνει απαραίτητος στην ομάδα. Οι δανεισμοί τον βοήθησαν πολύ, αλλά από την άλλη είναι και ένα παιδί χαμηλών τόνων. Στον Τσιμίκα αρέσει η ηρεμία, να περνάει στιγμές στο σπίτι του, να πηγαίνει για έναν καφέ με φίλους ή βόλτα με το σκύλο του.

Η ηρεμία που έχει στη ζωή του, η καθημερινή του δουλειά και η εμπιστοσύνη του Μαρτίνς τον έχουν φέρει σε αυτό το επίπεδο. Ο Τσιμίκας στο γήπεδο κάνει τα πάντα και πλέον μοιάζει ασταμάτητος. Είναι πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και δοκιμάστηκε απέναντι σε εξαιρετικούς εξτρέμ. Στην επίθεση δίνει άλλη πνοή και ώθηση στον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά ο καλύτερος και πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας του Πειραιά.

Αλήθεια με όλα όσα δείχνει στο γήπεδο πόσο μπορεί να κοστολογείται αυτή τη στιγμή ο Κώστας Τσιμίκας; Πόσα μπακ κάνουν αυτά που κάνει ο άσος του Ολυμπιακού; Και είναι σίγουρο πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να δώσουν μάχη για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Προς το παρόν ο Τσιμίκας που είναι προϊόν της Ακαδημίας του Ολυμπιακού απολαμβάνει την αναγνώριση και την αποθέωση από το πιο απαιτητικό κοινό στην Ελλάδα.