Με νέο «Φορτούνη» και «Λάζαρο» στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός!

Τους πρωταγωνιστές που θα «καθαρίσουν» τον Αστέρα όπως πέρυσι στην Τρίπολη ψάχνει ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό. Διότι οι περσινοί θα λείπουν! 

Με νέο «Φορτούνη» και «Λάζαρο» στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός συνήθως δυσκολεύεται στα ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπου σχεδόν πάντα οι συνθήκες και από πλευράς καιρού είναι πολύ δύσκολες, με αφόρητη παγωνιά. Όπως αναμένεται ότι θα είναι και στο παιχνίδι της Κυριακής.

Ο αγώνας είναι «τελικός»! Όπως όλοι για τον Ολυμπιακό μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, κανονικής διάρκειας και πλέι οφ. Αυτά τα παιχνίδια ειδικά, ο Ολυμπιακός οφείλει να τα προσέχει πολύ. Και να μην έχει απώλειες εκτός προγράμματος, όπως συνέβη με την Ξάνθη και με τον Πανιώνιο. Εάν πάει με νίκες σε όλα τα ματς έως το τέλος της κανονικής διάρκειας, άντε και απλά να μη χάσει στην Τούμπα, θα είναι πρώτος. Και μπορεί να το κάνει.

Μόνο που θα πρέπει να θυμηθεί ότι πρόπερσι στην Τρίπολη είχε πάει πρώτος στη βαθμολογία και δε νίκησε, με τον Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο. Και έχασε την κορυφή και δεν την ξαναβρήκε ποτέ, με τελική πρωταθλήτρια την ΑΕΚ.

Επίσης ότι πέρυσι με τον Μαρτίνς, νίκησε με 2-0 σε αυτό το γήπεδο. Με ένα γκολ ανά ημίχρονο. Το πρώτο από τον Φορτούνη, από προσπάθεια του Λάζαρου. Και το δεύτερο από τον Χριστοδουλόπουλο, από ενέργεια του Φορτούνη! Οι δύο έμπειροι και ποιοτικοί διεθνείς παίκτες, με ικανότητα να δίνουν λύσεις με γκολ και ασίστ, δεν θα είναι το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτούς, περιμένοντας την επιστροφή τους. Αλλά για το συγκεκριμένο ματς θα πρέπει να βρει νέους πρωταγωνιστές, για να δώσουν ό,τι χρειάζεται επιθετικά και να έρθει ένα τρίποντο πολύ σημαντικό.

Και πολύ δύσκολο. Διότι η υπερπροσπάθεια και η ικανοποίηση της επιτυχίας στην Ευρώπη μπορεί να φέρουν προβλήματα, όχι ασυνήθιστα σε τέτοιες περιπτώσεις μετάβασης από τις διεθνείς διοργανώσεις στα εγχώρια πρωταθλήματα. Κάτι που επισήμανε και ο Μαρτίνς με τις πρόσφατες δηλώσεις του. Ο Πορτογάλος έχει τον τρόπο να αφυπνίσει τους παίκτες του και να χρησιμοποιήσει όσους είναι σε καλύτερη κατάσταση. Εκείνοι οφείλουν να δώσουν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά και να είναι πνευματικά έτοιμοι προκειμένου να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη και κομβική αποστολή.