Η Κύπρος ξέφυγε από την Ελλάδα και ξεπέρασε τη Σκωτία στη βαθμολογία της UEFA

Η Κύπρος με τη νίκη και την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ ξέφυγε από την Ελλάδα και ξεπέρασε τη Σκωτία.

Η Κύπρος ξέφυγε από την Ελλάδα και ξεπέρασε τη Σκωτία στη βαθμολογία της UEFA

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 της Σεβίλλης και η Κύπρος αύξησε τη διαφορά από την Ελλάδα, και πέρασε τη Σκωτία στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Η Κύπρος έχει 26.750 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στους 25.700. Υπολείπεται δηλαδή 1050 βαθμούς. Η Κύπρος, μάλιστα, πέρασε και τη Σκωτία, η οποία είναι 16η με 26.625 βαθμούς.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακόείναι πως πέταξε εκτός τον Ερυθρό Αστέρα και η Σερβία , αλλά και η Κροατία δεν έχουν πλέον ομάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη 17η θέση .


Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αν η Ελλάδα πέσει ακόμα πιο κάτω, (17η και 18η), θα πάρει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).