Ο Μαρτίνς δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι

Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει σίγουρος για τη συνέχεια του Ολυμπιακού, αλλά μία συγκεκριμένη δήλωσή του προσφέρει τη μεγαλύτερη αισιοδοξία. 

Ο Μαρτίνς δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι

Είναι θετικό για τον Ολυμπιακό ότι ο προπονητής του κάνει μια ανάλυση της κατάστασης γύρω από την ομάδα, την εικόνα της και τους στόχους της, δίχως να ωραιοποιεί πράγματα, αλλά και χωρίς να μειώνει την αξία της.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε ξεκάθαρα στη NOVA ότι ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως είναι η πιο ποιοτική ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με αυτή την ανωτερότητά του έχει τη δυνατότητα να καταφέρει το στόχο του τίτλου. Παραδέχτηκε, όμως, ότι στα περισσότερα ματς στην Ελλάδα δεν έχει παίξει αντίστοιχα καλό ποδόσφαιρο, έστω κι αν έχει πάντα διαφορά στην κατοχή της μπάλας.

Πρόσθεσε ότι για να συμβεί η αξιοποίηση της υπεροχής του με αποτελέσματα θα πρέπει να διορθώσει συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία έχουν φανεί και δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι. Είναι τα καλύτερα τελειώματα στις επιθέσεις και η αποφυγή γκολ από στατικές φάσεις ή με τρόπο που δεν αρμόζει στο επίπεδο του Ολυμπιακού.

Η σημαντικότερη, ωστόσο, από τις ατάκες του Πορτογάλου τεχνικού κι αυτή που παρέχει τη μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια της ομάδας, είχε να κάνει με τη διαβεβαίωσή του για την κατάσταση της ομάδας. Όχι τη σωματική, αλλά την ψυχολογική και την πνευματική. Τη συναίσθηση που υπάρχει για τα λάθη που γίνονται και για το πόσο κοστίζουν, όπως και για την αποφασιστικότητα να σταματήσει η ομάδα να χαρίζει πράγματα που της «ανήκουν» με βάση την απόδοσή της στον αγωνιστικό χώρο.

Εάν ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του εθελοτυφλούσαν ή απέδιδαν τις ευθύνες για τα αρνητικά αποτελέσματα αποκλειστικά σε άλλους (διαιτησία κλπ), τότε όντως θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Εάν κάποια καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός ξέρει ποια είναι τα θέματα προς διόρθωση ώστε να γίνει εκτός από καλή και αποτελεσματική, τότε είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τη βρει την άκρη. Και τις νίκες που χρειάζονται για τους στόχους της...