Μήνυση για ψευδορκία σε αστυνομικούς, ιατροδικαστή και Τζήλο, για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή!

Στην αντεπίθεση πέρασε o 28χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του διεθνούς διαιτητή Θανάση Τζήλου, το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018 έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Μήνυση για ψευδορκία σε αστυνομικούς, ιατροδικαστή και Τζήλο, για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή!

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» Λάρισας, o 28χρονος κατέθεσε μήνυση με αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν ο ίδιος ο διαιτητής που εγκαλείται για ψευδή καταμήνυση, τέσσερις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι εγκαλούνται άλλοι για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία και άλλοι για κατάχρηση εξουσίας και ψευδορκία κατά συρροή αλλά και η Ιατροδικαστής που εγκαλείται για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση ξυλοδαρμού του Τζήλου

Ο 28χρονος, μετά από ένταλμα σε βάρος του, συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η απόφασή του να καταθέσει μήνυση εναντίον και των αστυνομικών της Λάρισας, οι οποίοι εκτελώντας το καθήκον τους εξιχνίασαν την υπόθεση. Η οποία αποτέλεσε μια από τις ελάχιστες -στα αστυνομικά χρονικά- υποθέσεις επίθεσης σε βάρος διαιτητών που εξιχνιάσθηκαν, με ταυτοποίηση δραστών και συλλήψεις.

Ο ξυλοδαρμός του 36χρονου διεθνούς διαιτητή είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και- πρόσκαιρα – και τον κόσμο του ποδοσφαίρου με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να καταλήγει σε φυσικούς αυτουργούς. Ένας ξυλοδαρμός που χαρακτηρίσθηκε ως «μήνυμα» στον διαιτητή καθώς οι δράστες επέλεξαν να επιτεθούν στο θύμα έξω από το σπίτι του (σ.σ. χτυπώντας τον μάλιστα στο πόδι) αντί να του επιτεθούν στο πάρκο για παράδειγμα, όπου αθλούνταν καθημερινά ή κατά τη διαδρομή πηγαίνοντας στην εργασία του έξω από την πόλη, σε χώρους δηλαδή όπου δεν θα γινόταν αντιληπτή η δράση τους.

πηγή: magnesianews.gr / "Ελευθερία"