Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 38-10 και... 1-2!

Η εντυπωσιακή υπεροχή του Ολυμπιακού σε τελικές προσπάθειες την τελευταία διετία στο Φάληρο με τον ΠΑΟΚ, αλλά καμία νίκη! 

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 38-10 και... 1-2!

Ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει παρά μόνο να σώσει την ισοπαλία και να πάρει τον βαθμό που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, συγκάτοικο με τον Δικέφαλο.

Πέρυσι είχε κάνει ακόμη καλύτερη εμφάνιση, αλλά δεν είχε μπορέσει ούτε ισοπαλία να πάρει. Και είχε μεταξύ άλλων ευκαιριών και το δοκάρι του Χασάν. Αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ είχε αντέξει στην... αφόρητη «ερυθρόλευκη» πίεση και είχε πανηγυρίσει μία νίκη που αποδείχτηκε καταλυτική για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος και την ανάδειξη των Θεσσαλονικέων σε πρωταθλητές.

Οι αριθμοί τα λένε όλα: Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε 23 τελικές προσπάθειες στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής και ο ΠΑΟΚ μόλις 4. Αλλά με εκείνο το απίθανο αυτογκόλ μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια και το διπλό λάθος από Γιαννιώτη και Βούκοβιτς, οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί και παρά το σφυροκόπημα του Ολυμπιακού δεν είχε αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος.

Φέτος οι επιθέσεις με κατάληξη προς την εστία ή εκτός αυτής είχαν μικρότερη απόσταση σε σχέση με τις περσινές, διότι στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ λιγότερο απειλητικός. Γι΄αυτό και τελικά οι τελικές προσπάθειες καταμετρήθηκαν 15 για τους γηπεδούχους και 6 για τους φιλοξενούμενους. Που δέχτηκαν το γκολ από το πέναλτι του Βαλμπουενά ως απάντηση σε αυτό του Ίνγκασον και έτσι πήραν την ισοπαλία αυτή τη φορά αντί για τη νίκη.

Συνολικά σε αυτά τα δύο ντέρμπι ο Ολυμπιακός έκανε, δηλαδή, 38 τελικές προσπάθειες και πέτυχε... ένα γκολ με πέναλτι. Και ο ΠΑΟΚ με 10 τελικές έβαλε δύο τέρματα και πήρε τέσσερις βαθμούς έναντι ενός των Πειραιωτών.

Το τι φταίει βασικά, λοιπόν, είναι απλό. Προσθέτοντας και τις διαιτησίες (κυρίως τη φετινή, με τον μη καταλογισμό του πεντακάθαρου πέναλτι στον Ποντένσε και όσα άλλα έκανε ο Ισπανός), καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει να διορθώσει πολλά πράγματα επιθετικά και αμυντικά στο παιχνίδι του, όπως και να αλλάξει τα δεδομένα εκτός του γηπέδου. Κι ο ΠΑΟΚ, φυσικά, να νιώθει ικανός, αλλά και πολύ τυχερός που έφυγε από το «Καραϊσκάκης» με αυτά τα αποτελέσματα...