Ολυμπιακός: Επρεπε Champions League, αλλά ας περάσει στο Europa

Ομάδα για τους «16» του Champions League είναι ο Ολυμπιακός, μόνο που για να συνεχίσει στο Europa έχει ακόμη ένα ματς μπροστά του. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. 

Ολυμπιακός: Επρεπε Champions League, αλλά ας περάσει στο Europa

Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στο Champions League. Όχι στους ομίλους. Στη φάση των «16». Δεν θα είναι, διότι ένα σοβαρό ατομικό λάθος, άλλαξε όλη την ψυχολογία της αναμέτρησης. Και των δύο ομάδων. Το πιθανότερο, με 0-2 στο ημίχρονο, αν ο Μεριά είχε διώξει μια σέντρα της σειράς, ο Ολυμπιακός να έκανε κι άλλο πάρτι στο σπίτι της Τότεναμ. Όχι να της έβαζε επτά όπως η Μπάγερν, αλλά να την κέρδιζε με σκορ που θα προκαλούσε θόρυβο στην Ευρώπη. Μια ελληνική ομάδα, να συντρίβει την περσινή φιναλίστ του Champions League, μια εκ των κορυφαίων και ακριβότερων ομάδων της Premier League, θα προκαλούσε εκκωφαντικό θόρυβο για να είμαστε ειλικρινείς. Κι ο Μουρίνιο θα μιλούσε για τον Ολυμπιακό και γι΄αυτή τη βραδιά μέχρι τα βαθιά γεράματά του. Όπως και όλοι οι άνθρωποι του πειραϊκού συλλόγου και ειδικά ο τόσος πολύς κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο και πολύ κοντά στο να ζήσει τη μυθικότερη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην κορυφαία διοργάνωση.

Τελικά το ολέθριο λάθος του Μεριά έφερε το 1-2 και ένα ακόμη από τον Βούλγαρο ρέφερι το γρήγορο 2-2 στις αρχές της επανάληψης. Ένα ακόμη εύσημο για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του ήταν ότι παρά την ισοφάριση και την αλλαγή στο κομμάτι της ψυχολογίας, παρέμειναν ψύχραιμοι και δεν άφησαν την Τότεναμ να κάνει φάσεις μέχρι την ώρα που έφτασε στο τρίτο γκολ, δηλαδή αρκετά αργότερα. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο μέτρησαν κι άλλα. Ίσως το φρεσκάρισμα που έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ίσως η κόπωση που είναι λογικό να υπάρχει σε ομάδες Super League όταν αντιμετωπίζουν ομάδες Premier League σε τόσο μεγάλη διαφορά ρυθμού που υπάρχει στα δύο πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν χάρμα ιδέσθαι σε συνοχή, σε ταχύτητα, σε κυκλοφορία μπάλας, σε αποτελεσματικότητα. Κι ας έκανε κι εκεί κάποια λάθη πριν από το «χοντρό» του Μεριά. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ομάδα για να πάρει για πλάκα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και θα άξιζε να είναι στους «16» του Champions League. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ό,τι ονειρεύεται ο κάθε φίλος του.

Προς το παρόν, όμως, δεν έχει περάσει ούτε στα νοκ άουτ του Europa League. Για να το κάνει πρέπει να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα που διαλύθηκε στα ματς με Μπάγερν και Τότεναμ (0-18 τέρματα σε τέσσερα ματς!), αλλά ο Ολυμπιακός που δε νίκησε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και δεν έχει ξεκάθαρες νίκες φέτος ούτε στο γήπεδό του στα περισσότερα ματς, δεν μπορεί να έχει σίγουρο το παραμικρό. Είναι, όμως, μια ομάδα που εάν παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα ή την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ όπως αντιμετώπισε την Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο, έχει τον πρώτο λόγο. Κι όχι μόνο για απλές νίκες, οι οποίες βέβαια είναι και το ζητούμενο...