Ο πρώην «ερυθρόλευκος» που διαπρέπει στην Ινδία!

 

Kόστισε κοντά στα 3 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2012, πλέον βγάζει το ψωμί του στην Βομβάη και θέλει να κάτσει εκεί εώς τα 35 του. Μιλάμε για τον παίκτη που έφερε στον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Zαρντίμ πριν από 7 χρόνια τον Πάουλο Μασάδο.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» που διαπρέπει στην Ινδία!

31 Αυγούστου 2018… Ο Πάουλο Μασάδο έχει μείνει ξεκρέμαστος μετά το διαζύγιό του με την πορτογαλική Άβες με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο! Ψάχνει εναγωνίως να βρει ένα συμβόλαιο έστω και σε μία μικρή ομάδα της Πορτογαλίας. Τίποτα όμως… Οι προσφορές που είχε ήταν από ομάδες της β’ κατηγορίας. Ο 32χρονος τότε πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποφάσισε να εξετάσει τις προτάσεις που είχε στα χέρια του από ομάδες εκτός Ευρώπης. Τα ρεπορτάζ της εποχής ανέφεραν ότι είχε προσφορές από Αυστραλία και Ινδία. Βάζοντας κάτω τα πράγματα, αποφάσισε να πάει στη χώρα των μεγάλων αντιθέσεων και όχι στην αγκαλιά των… καγκουρό!

Mumbai City FC… Εκεί βγάζει πλέον το ψωμί του ο Μασάδο, ο οποίος είχε κοστίσει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό περίπου 3 εκ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Τουλούζ, έφυγε το καλοκαίρι του 2014 για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2 εκ. ευρώ και αφού περιπλανήθηκε στην Άβες, κατέληξε στην Βομβάη.

Την περσινή σεζόν είχε 2 γκολ και 4 ασίστ σε 20 παρουσίες με την Mumbai City FC και μέσα σε χρόνο – ρεκόρ έφτασε στο σημείο να πάρει το περιβραχιόνιο. Το περασμένο καλοκαίρι εμφανίστηκαν τρεις πορτογαλικές ομάδες με σκοπό να τον φέρουν πίσω στην πατρίδα. Ο ίδιος όμως δεν το συζητούσε. Δεν ήθελε με τίποτα να «σπάσει» το συμβόλαιό του που λήγει το 2021 και προτίμησε να μείνει στην Βομβάη, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου.

Η χρονιά στο πρωτάθλημα της Ινδίας έχει ξεκινήσει. Ήδη έχει 4 συμμετοχές και εξακολουθεί να είναι αρχηγός. Το γεγονός ότι διαπρέπει σε μία χώρα που δεν φημίζεται για το ποδόσφαιρό της, δεν έχει περάσει απαρατήρητο ούτε από τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας.

ΠΗΓΕ ΛΟΓΩ ΖΟΡΖΕ ΚΟΣΤΑ

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε τους λόγους που επέλεξε την Mumbai City FC και όχι το πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Πρώτον, ο Μασάδο είχε φτάσει πλέον σε ένα επίπεδο που και λόγω κάποιων τραυματισμών που είχε περάσει, δεν μπορούσε να πρωταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Δεν λέμε ότι η λίγκα στην Αυστραλία είναι ένα top πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα η Ινδία έχει ένα υποβαθμισμένο «προϊόν» γενικότερα σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα της Ασίας ή της Ωκεανίας.

Ο λόγος λοιπόν που επέλεξε να πάει στην Ινδία ήταν ο Ζόρζε Κόστα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε συνυπάρξει με τον Μασάδο στην Πόρτο το 2005. Υπήρξαν συμπαίκτες για την ακρίβεια. Τον ήξερε πολλά χρόνια και μόλις είδε ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2018, αμέσως τον προσέγγισε και του εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πόλη της Βομβάης να παίξει μπάλα ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει στο παρελθόν από μεγάλες ομάδες όπως η Πόρτο, ο Ολυμπιακός, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Σεντ Ετιέν και η Τουλούζ.

Ο Μασάδο δεν το πολυσκέφτηκε. Είπε αμέσως το «ναι», φουσκώνοντας πάνω με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον τραπεζικό του λογαριασμό. Στόχος του είναι να εξαντλήσει το συμβόλαιό του και εώς τα 35 του να παίξει στην Mumbai City FC. Το καλοκαίρι του 2021 θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ομάδα ή θα πάει σε άλλη λίγκα της Ασίας. Τον έχει ιντριγκάρει η ατμόσφαιρα σε γήπεδα όπως της Ινδίας και θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του και σε άλλο πρωτάθλημα. Για τον επόμενο ενάμισι χρόνο θα καταθέσει την ψυχή του στους «Islanders», όπως είναι το προσωνύμιο της «Mumbai City FC».