Έπρεπε να είναι καλύτερος...

Ο Ολυμπιακός είχε στατιστική και γενικότερη υπεροχή στην Ξάνθη, αλλά αυτά δεν φτάνουν πάντα για να έρθουν και τα τρίποντα. Κι όταν «παίζει με τη φωτιά» δεν μπορεί πάντα να τα καταφέρνει.

Έπρεπε να είναι καλύτερος...

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα στην Ξάνθη μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους. Ήταν άλλωστε κάτι αναμενόμενο. Μπήκε δυνατά για να βάλει ένα γρήγορο γκολ, έκανε καλές προσπάθειες με τις κάθετες του Μπουχαλάκη και τα ανεβάσματα των μπακ του, έφερε την μπάλα αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Όχι μόνο στα τελειώματα των επιθετικών του, αλλά και στις ημιτελείς ενέργειες των υπόλοιπων παικτών του.

Η κριτική των παικτών: Μόνο οι Μπουχαλάκης, Αβραάμ, Τσιμίκας

Ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα απ' όσα έκανε για να πάρει το τρίποντο και να παραμείνει σίγουρα μόνος του στην κορυφή. Το ήξερε ότι θα υπήρχαν προβλήματα. Από τον αντίπαλο, από τα ιδιοκτησιακά, από τα VAR, από όλα όσα αντιμετωπίζει και φέτος ως εξωαγωνιστικά εμπόδια. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του, να έχει περισσότερη ενέργεια, να αξιοποιήσει καλύτερα τα πολλά κόρνερ που κέρδισε και να βάλει έστω ένα γκολ έχοντας 14 τελικές προσπάθειες.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0: Τα highlights του αγώνα (vid)

Για να έρθει η νίκη απέναντι σε μία ομάδα και σε μία έδρα που τείνει να γίνει κακός δαίμονας, ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει το κάτι παραπάνω.

  • Να είναι πιο συγκεντρωμένος στη δημιουργία και στην ολοκλήρωση των επιθέσεών του.
  • Να είναι πιο απειλητικός και πιο δυναμικός στη διεκδίκηση του γκολ.
  • Να μην πιστεύει ότι το γκολ θα ερχόταν κάποια στιγμή από μόνο του, επειδή η ομάδα είναι ανώτερη και πιο ποιοτική.
  • Να έχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πίεση στο «κυνήγι» του τέρματος που θα διευκόλυνε το δικό του έργο.

Ήταν ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός περίμενε ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες, ίσως και περισσότερες απ' όσες αντιμετώπισε. Έπρεπε να παίξει καλύτερα γιατί με την κατάσταση και τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι υποχρεωμένος να παίζει καλύτερα σε κάθε παιχνίδι για να ξεπερνά τις όποιες αντιξοότητες. Η Ξάνθη είχε καλό τερματοφύλακα και στόπερ με εμπειρία, αλλά ένας πιο δυνατός και ψύχραιμος στο γήπεδο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βγει αλώβητος. Δυσκολίες είχε αντιμετωπίσει μεγαλύτερες στο Χαριλάου και στη Λάρισα, αλλά εκείνα τα ματς τα είχε πάρει διότι ο ίδιος ήταν όπως έπρεπε να είναι για να νικήσει.

Δεν χάθηκε ο κόσμος από αυτό το αποτέλεσμα, αλλά χάθηκε μια ευκαιρία για να διατηρηθεί το βαθμολογικό προβάδισμα. Όπως επίσης και να δοθούν ηχηρές απαντήσεις σχετικά με όσα καταγγέλλει διαρκώς ο Ολυμπιακός για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι οι νίκες του απέναντι σε όλα τα εμπόδια είναι το ισχυρότερο «όπλο» του για να τα βγάλει μια και καλή από το δρόμο του...