«Εξαργύρωση» με την ΑΕΚ

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για τη χαμένη ευκαιρία στο ματς με τη Μπάγερν, που πρέπει να εξαργυρωθεί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η εμφάνιση που έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες.

«Εξαργύρωση» με την ΑΕΚ

Πάει το ματς με την Μπάγερν. Πέρασε. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει, όπως με την Τότεναμ, από μειονέκτημα δύο γκολ και να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό, που στα μάτια πολλών θα ήταν ίσως το πιο σημαντικό επίτευγμα για φέτος στην Ευρώπη. Το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Γερμανίας και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα για τον Ολυμπιακό, έχει πολλές ερμηνείες. Βλέποντας όμως την ουσία, αυτή περιορίζεται -παρότι δεν αντικατοπτρίζεται- σε έναν βαθμό έπειτα από τρία παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και τι ειρωνεία. Και στα τρία φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στους ομίλους, η ομάδα που προηγήθηκε - δεν κέρδισε! Το μόνο που μένει στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι η εμφάνιση και το πάθος για διάκριση -ατομική ή ομαδική- που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Εν γένει, οι εμφανίσεις κόντρα στα μεγαθήρια, Τότεναμ και Μπάγερν, σε βάρος των οποίων πέτυχε 4 γκολ – αλλά δεν κέρδισε καμία από τις δύο, ενισχύουν το ανάθεμα για την ήττα στο Βελιγράδι.

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία την Τρίτη να πάρει μια ιστορική, όσο και ουσιώδη ισοπαλία (όπου θα μνημονευόταν για χρόνια, όπως το 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ το 1999), αλλά δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε χάσει την ευκαιρία να τελειώσει τουλάχιστον την 3η θέση του ομίλου στο Βελιγράδι. Τώρα και ενόψει των δύο αγώνων σε Μόναχο και Λονδίνο, φαίνεται η -δικαιολογημένη βάσει εικόνας στο β' ημίχρονο- απώλεια στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Κι αυτό γιατί αν οι Σέρβοι πάρουν έστω έναν βαθμό στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Τότεναμ και Μπάγερν γίνονται αυτόματα φαβορί για την 3η προνομιούχο θέση του ομίλου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν όλα κυλήσουν (ποδοσφαιρικά) ομαλά και ο "αγγλογερμανικός άξονας" περάσει με νίκες από τη Σερβία, τότε ασχέτως τι θα κάνει ο Ολυμπιακός σε 4η και 5η αγωνιστική, θα του αρκεί νίκη με μισό μηδέν την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά για να συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά. Δεν έχει για αυτό που ακολουθεί και είναι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Και η αλήθεια είναι ότι οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις στο Καραϊσκάκη έχουν δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο της ομάδας. Για κάτι καλό. Για κάτι μεγάλο. Η αίσθηση της υπεροχής, που υπάρχει πριν το παιχνίδι, πρέπει να επιβεβαιωθεί και μέσα στον αγωνιστικό χώρο και επιτέλους να εξαργυρώσει σε ελληνικό ντέρμπι ό,τι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να κάνει δηλαδή ό,τι δεν έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να την στείλει στο -8 από την κορυφή της βαθμολογίας και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ακόμα κι αν είναι η μοναδική ομάδα (από τους διεκδικητές), που τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη θα έχει ματς και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη…

Μέχρι στιγμής το δείχνει, αλλά μένει και να το «φωνάξει». Με μια μεγάλη νίκη. Μεγαλύτερη και από το περσινό «τρελό» 4-1…