Καραντασιάδης: «Ο Ηρακλής θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβει»

Ο αρχηγός του Ηρακλή μίλησε στο «Φως των Σπορ» και τον Παναγιώτη Γκαμπράνη για τη φετινή πορεία του Ηρακλή.

Καραντασιάδης: «Ο Ηρακλής θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα ανέβει»

Μπορεί να ξεκίνησε στο πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα, ωστόσο μετά τη δεύτερη αγωνιστική άφησε τον Εύοσμο και βρέθηκε στην Μίκρα για να βοηθήσει τον Ηρακλή και από τότε εξελίχθηκε σε έναν από τους κομβικούς ποδοσφαιριστές για το μικρό θαύμα του Γηραιού. Ο Άγγελος Καραντασιάδης που έψαχνε μια ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του και μια νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φόρεσε τη κυανόλευκη φανέλα του Ηρακλή και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και εξελίχθηκε σε ηγέτη της άμυνας.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές πηγαίνοντας στον ΠΑΟΚ μόλις άνοιξε τα φτερά του από τους Αμπελόκηπους σε ηλικία 13 ετών, δεν είχε την ελάχιστη τύχη που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής για να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται. Ο Φερνάντος Σάντος και ο Γιώργος Δώνης τον είχαν επιλέξει μέσα από πολλούς πιτσιρικάδες με το ίδιο όραμα, θέλησαν να του δώσουν την ευκαιρία, αλλά ένας τραυματισμός τον πήγε πίσω. Ο Άγγγελος Καραντασιάδης πήγε δανεικός στην Καλαμαριά, την Επανωμή, τον Αιγινιακό, μέχρι που έλυσε το συμβόλαιό του και συνέχισε στον Αγροτικό Αστέρα.

Ακολούθησε ο Αχαρναϊκός, γύρισε στην ομάδα του Ευόσμου κι εκεί προέκυψε ο Τάσος Κατσαμπής, που φρόντισε να τον πάρει στον Ηρακλή. Εκεί άρπαξε την ευκαιρία, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και έγινε στυλοβάτης άμυνας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο αμυντικός του Γηραιού μίλησε στο «Φως των Σπορ», για τον άθλο του Ηρακλή, που θα ολοκληρωθεί εφόσον εξασφαλιστεί και η άνοδο στη Football League.

- Μετά από το τέλος της κανονικής περιόδου, που βρήκε τον Ηρακλή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό;
«Ήταν ομολογουμένως μια τεράστια προσπάθεια απ’ όλους. Τόσο από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και όσους είναι κοντά στην ομάδα, όσο και από τους διοικούντες. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, στόχος ήταν ασφαλώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν μία δύσκολη και περίεργη χρονιά, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Σίγουρα επικρατεί ικανοποίηση, ευχαρίστηση. Έχουμε συγκεντρωθεί όμως στους αγώνες των μπαράζ, γιατί εκ των πραγμάτων πετύχαμε τον μισό στόχο. Έμειναν άλλα έξι παιχνίδια και πρέπει να τελειώσουμε την υπόθεση της ανόδου».


- Τι πρέπει να προσέξει ο Ηρακλής στους αγώνες κατάταξης που θα δώσει;
«Τον κακό του εαυτό. Από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε θεωρώ ότι εμείς είμαστε το φαβορί για τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Football League. Υπάρχει το ειδικό βάρος της φανέλας, το όνομα του Ηρακλή, οπότε εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να προσέξουμε στα παιχνίδια που απομένουν για να πετύχουμε το στόχο. Θεωρώ όμως ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι όπως δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, τότε θα καταφέρουμε στο τέλος να είμαστε η μία από τις δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία.


- Δεν αντιμετωπίσατε τις υπόλοιπες ομάδες, ούτε ξέρατε πολλά πράγματα για τους άλλους ομίλους. Τι γνωρίζετε για τους αντιπάλους σας;
«Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, έχουμε στο μυαλό μας διαρκώς τις τρεις ομάδες που θα βρεθούν στο δρόμο μας. Ο προπονητής μας μιλάει καθημερινά, γίνεται το απαιτούμενο σκάουτινγκ και η ανάλυση των αντιπάλων με τη βοήθεια του βίντεο».


- Τι πιστεύεις ότι θα μετρήσει στα παιχνίδια αυτά; Ποιο νομίζεις θα είναι αγωνιστικά το κομβικό σημείο που θα σας οδηγήσει στην άνοδο;
«Τέτοια σημαντικά ματς συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και εντός, αλλά και εκτός έδρας, καθώς είναι μεγάλη η κρισιμότητα της κατάκτησης βαθμών. Επομένως θα φανεί στα σημεία. Το δικό μας, δυνατό κομμάτι, είναι το επιθετικό. Δημιουργούμε εύκολα σε κάθε ματς, κάνουμε φάσεις, σκοράρουμε πολλά γκολ σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάθε αγώνα, πάντως, όπου κι αν παίζουμε είτε στο γήπεδο μας, είτε μακριά από αυτό, παίζουμε πάντα για τη νίκη».


- Ο Ηρακλής είναι ομάδα στην κατηγορία που ξεχωρίζει για τη δύναμη του κόσμου του. Παίζει με πολλούς φιλάθλους στην έδρα του, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να έχει μεγάλη συμπαράσταση και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύεις ότι είναι καθοριστικό «χαρτί» στα χέρια σας;
«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μας, είναι η δύναμη μας. Είναι ο 12ος παίκτης του Ηρακλή. Μας στηρίζει διαρκώς από την αρχή της σεζόν. Σε ματς που χάσαμε ή γκελάραμε εκτός απροόπτου, οι φίλαθλοι ήταν εκεί να μας στηρίξουν με το χειροκρότημα τους. Βλέπουν κι αυτοί την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Θεωρώ ότι θα είναι κομβική η παρουσία των οπαδών μας στους αγώνες των πλέι οφ».


- Πιστεύεις πως ο Ηρακλής θα μπορούσε με το ίδιο ρόστερ να σταθεί και στην Football League;
«Δεν μπορώ να το κρίνω, όχι επειδή δεν ξέρω τις δυνατότητες μας, αλλά επειδή δεν γνωρίζω την κατηγορία. Στο ρόστερ όμως υπάρχει ποιότητα, ποδοσφαιριστές με εμπειρία που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω ότι η ομάδα αυτή, με κάποιες προσθήκες, ναι, θα μπορούσε να σταθεί στην υψηλότερη κατηγορία».


- Αν και ο Ηρακλής λόγω ονόματος ήταν φαβορί στην κατηγορία, αναγκαστήκατε σχεδόν ως το τέλος να πάτε βήμα βήμα για την πρώτη θέση. Σας ανησύχησε αυτή η διαδικασία; Αγχωθήκατε καθόλου;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ως το τέλος ότι θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Βέβαια δώσαμε εμείς τη δυνατότητα στον αντίπαλο με δύο δικά μας σκαμπανεβάσματα, ειδικά με την εντός έδρας από την ΑΕ Καρίτσας. Μας έφερε λίγη πίεση, όσο βρισκόμασταν στη δεύτερη θέση, αλλά ταυτόχρονα μας πείσμωσε και μας κράτησε συγκεντρωμένους στο στόχο μας. Στο τέλος πετύχαμε το σκοπό μας».


- Βγάζετε προς τα έξω την εικόνα μας αγαπημένης ομάδας, με εξαιρετικά αποδυτήρια, συνήθως όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές πάτε για καφέ ή φαγητό. Το ίδιο συνέβαινε και πέρυσι με άλλους ποδοσφαιριστές. Τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτή την εικόνα;
«Πραγματικά υπάρχει αυτό το δέσιμο στα αποδυτήρια, που όσο περνούσε ο χρόνος εξελίχθηκε και ως το κλειδί που μας οδήγησε σε ένα σερί νικών. Ηξερα κι εγώ ότι συνέβαινε και την περσινή σεζόν. Ίσως ο κόσμος, ίσως ο Ηρακλής να είναι το μυστικό, ο ίδιος ο σύλλογος. Όλοι μέσα σε στα αποδυτήρια είναι μια γροθιά με έναν κοινό στόχο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για όσους ξέρουν από αποδυτήρια. Σε πολλές ομάδες οι παίκτες γίνονται μια οικογένεια, ίσως να οφείλεται αυτό και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Μας βοήθησε πάντως πολύ στην κατεύθυνση αυτή ο Τάσος Κατσαμπής, που ήταν πάντα δίπλα μας σε όλα. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει υγεία στην ομάδα».


- Το καλοκαίρι ξεκίνησε στον Αγροτικό Αστέρα, έπαιξες εναντίον του Ηρακλή, αλλά αμέσως μετά το ματς, επέμενες ιδιαίτερα να φορέσει τα κυανόλευκα. Τι έγινε τότε;
«Ξεκίνησα προετοιμασία με τον Αγροτικό Αστέρα. Στη δεύτερη αγωνιστική έπαιξα κόντρα στον Ηρακλή στην Επανωμή. Και την επόμενη μέρα ο Τάσος Κατσαμπής μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στον Ηρακλή. Δεν τον σκέφτηκα καθόλου. Το ήθελα. Η εβδομάδα εκείνη οδήγησε σε συμφωνία και βρέθηκε τελικά στον Ηρακλή».


- Ασφαλώς θα θεωρείς ότι πήρες τη σωστή απόφαση…
«Ήταν ένα βήμα ψηλότερα για μένα, παίζοντας σε μια ομάδα με το όνομα και το ειδικό βάρος του Ηρακλή. Από τη στιγμή που βρέθηκα να παίζω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, σαφώς και η απόφαση ήταν σωστή».

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Το σύνθημα είναι στήριξη στην ομάδα»

Ο έμπειρος βετεράνος ποδοσφαιριστής, που βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης μιλάει για την πρωτιά και τον στόχο της ανόδου.

Από το πρώτο λεπτό της νέας προσπάθειας, ο βετεράνος του Ηρακλή Λάκης Παπαϊωάννου, που κουβαλάει πάνω του βαριά ιστορία, έθεσε εαυτόν στη νέα διοίκηση και ανέλαβε κομβικό πόστο, συμβάλλοντας με την εμπειρία του στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Ηρακλή, η άποψη που καταθέτει στο «Φως των Σπορ» έχει βαρύνουσα σημασία.

«Ήταν άθλος η προσπάθεια όλης της ομάδας. Από την πρώτη μέρα, που με το ζόρι βγάλαμε ενδεκάδα για να κατέβουμε στο γήπεδο και να υπάρχει Ηρακλής στην κατηγορία, μέχρι την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του πρώτου βήματος για την άνοδο. Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα απ’ όλα στον κόσμο. Στους ανώνυμους και επώνυμους φίλους του Ηρακλή. Φυσικά και στον Γυμναστικό Σύλλογο, που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια. Και βέβαια σε όλους όσους συγκροτούμε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όσους είμαστε δίπλα στην ομάδα που κατάφερε ένα πολύ δύσκολο στόχο. Πήγαμε μόνοι μας για να βοηθήσουμε, δεν μας φώναξε κανείς», λέει ο Λάκης Παπαϊωάννου, κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν στην κανονική περίοδο και συμπληρώνει. «Απομένει ένα ακόμη βήμα για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σεβασμός σε κάθε ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Μόνο έτσι θα πάρουμε αυτό που θέλουμε».


- Τι είχε ο Ηρακλής και κατάφερε ξεκινώντας από πολύ δύσκολη θέση να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου;
«Συνέβαλλαν φυσικά οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα και το περιβάλλον του συλλόγου. Είναι το τεράστιο μέγεθος του Ηρακλή, το βάρος της φανέλας του, η ιστορία της ομάδας. Για να γίνει όλο αυτό, συνετέλεσαν πρώτιστα οι προπονητές. Ο πρώην τεχνικός Σάκης Αναστασιάδης και ο νυν, ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Ψάξαμε πολύ για να βρούμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που μπορούσαμε. Στη διοίκηση υπήρχαν άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν είμαστε άλλωστε παράγοντες. Νομίζω πως όταν υπάρχει υπευθυνότητα, τότε θα υπάρχει και επιτυχία. Βέβαια στις μεταγραφές κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Μπορεί να βγουν πέντε στις πέντε, μπορεί να μην βγει και καμία. Προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας και το πετύχαμε».


- Είναι έτοιμος ο Ηρακλής για τα πλέι οφ;
«Είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει εικόνα για τους αντιπάλους, τους έχουμε, δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο ματς. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε κάθε αντίπαλο, μόνο έτσι μπορείς να αντιμετωπίσει ένα παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο κοντά την ομάδα. Να αγοράσει τα μίνι διαρκείας, να βοηθήσει ηθικά με το χειροκρότημα, αλλά και υλικά. Τους χρειαζόμαστε».


- Εφόσον εξασφαλιστεί η άνοδος, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της διοίκησης;
«Υπάρχουν σκέψεις και πλάνο, αλλά προς το παρόν μπροστά μας υπάρχουν μόνο τα πλέι οφ. Πρέπει να τελειώσει πρώτα η χρονιά με την άνοδο. Το μοναδικό σύνθημα που θέλω να δώσω στον κόσμο του Ηρακλή, είναι η στήριξη στην ομάδα. Ο κόσμος το έχει κάνει και πρέπει να συνεχίσει δίπλα στην ομάδα».

Με μοναδικό όπλο τον κόσμο του

Μόλις στις 27 Σεπτεμβρίου, στην αρχή της σεζόν, η οικογένεια του Ηρακλή είχε αποφασίσει μετά την λαίλαπα Παπαθανασάκη και τον υποβιβασμό στη Football League να παίξει στη Γ΄Εθνική. Στη γενική συνέλευση του Γυμναστικού Συλλόγου, που είχε γίνει στο Ιβανώφειο, απορρίφθηκε η επιλογή της συγχώνευσης με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων στην Α1 της ΕΠΣΜ και αποφασίστηκε παμψηφεί ιδέα της συμμετοχής στη Γ΄Εθνική με το ΑΦΜ του ιδρυτικού σωματείου.

«Το μοντέλο που θα ακολουθήσουμε έως ότου βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει την ομάδα είναι αυτό της Λαϊκής βάσης. Έτσι λοιπόν όλοι σας αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς την βοήθεια αλλά και την στήριξη σας όπως ξεκίνησε έτσι θα τελειώσει. Πρέπει να ξεκινήσουμε ενωμένοι και αδιαίρετοι την προσπάθεια αυτή. Θα πρέπει να υπάρξει μαζική στήριξη στο Ιδρυτικό Σωματείο με εγγραφές νέων μελών και στα διαρκείας για να κρατηθεί ο αγαπημένος μας Ηρακλής εν ζωή. Στα εύκολα Ηρακλής στα δύσκολα Ηρακλάρα. Ήρθε η ώρα το σύνθημα αυτό να πάρει σάρκα και οστά και ο Ηρακλής επιτέλους να ανήκει στον κόσμο του», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Βαφειάδης, που μέσα από το οπαδικό κίνημα, έκανε το βήμα στη διοίκηση του Ηρακλή.


Τρεις μόνο μέρες μετά, ο Ηρακλής αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να συγκροτήσει ρόστερ από 14 αθλητές, στην πλειοψηφία τους κάτω των 20 ετών και να παρατάξει ενδεκάδα στο παιχνίδι της πρεμιέρα στην Κατερίνη κόντρα στην νεοφώτιστη στην κατηγορία ΑΕ Καρίτσας. Με προπονητή τον Σάκη Αναστασιάδη και πρώτη σκέψη απλά να κατέβει μια ομάδα για να μείνει ο Ηρακλης ζωντανός και να μην οδηγηθεί ο σύλλογος στην καταστροφή, βρέθηκε στο γήπεδο η πρώτη αποστολή που την αποτελούσαν οι Τρύφων Γιούδας Τερματοφύλακας 24, Κώστας Καρακώστας Τερματοφύλακας 17, Γιώργος Μακρής Επιθετικός 17, Ορέστης Αποστόλου Επιθετικός 18, Αδάμ Δραγάνης Μέσος 18, Λευτέρης Τσαλταμπασίδης Αμυντικός 17, Χρήστος Αβραμίδης Επιθετικός 16, Παναγιώτης Μυλωνάς Αμυντικός 18, Γιώργος Μούδιος Μέσος 20, Αντώνης Κριτσιάνης Αμυντικός 19, Δημήτρης Ανδρεάκος Επιθετικός 19, Νίκος Κατσούλης Μέσος 19, Χάρης Ευσταθιάδης Μέσος 21, Γιώργος Ιωαννίδης Μέσος 19.


Ο Ηρακλής κατέβηκε στο γήπεδο, θυμίζοντας την ομάδα της Καλλικράτειας το 2011, όταν έκανε πρεμιέρα στη Δ΄Εθνική με τους οπαδούς του να γεμίζουν κάθε γωνιά του γηπέδου κι έχασε 2-0, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον Αγροτικό Αστέρα στο γήπεδο της Επανωμής. Άμεσα ζήτησε βοήθεια από τους φιλάθλους να ενισχύσουν την προσπάθεια με τα εισιτήρια διαρκείας, τα πρώτα χρήματα μπήκαν στα ταμεία και ο Ηρακλής άρχισε να προσθέτει πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Ο Τάσος Κατσαμπής ανέλαβε τον ρόλο του γενικού αρχηγού, η διοίκηση με βετεράνους του βεληνεκούς του Λάκη Παπαϊωάννου και του Φάνη Τουτζιάρη άρχισε να ψάχνει ποδοσφαιριστές μέχρι την τελευταία μέρα προθεσμίας για να ενισχυθεί και σύντομα ο Ηρακλής άλλαξε πρόσωπο.


Απέκτησε σταδιακά τους Αμπάρη, Στεφανή, Σαββελίδη, Κυριακίδη, Κρυστάλλη, Π. Αθανασίου, Ρεβυθόπουλο, Ρόβα, Καλλιβωκά, Παναγιωτούδη, Γκουτσίδη, Καραντασιάδη, Παπαδόπουλο, Α.Αθανασίου, Πτηνόπουλο, Βοσνιάδη και στον τρίτο αγώνα πέτυχε τα πρώτα του γκολ και την πρώτη του νίκη στα Τρίκαλα Ημαθίας με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Χρήστος Ρόβας σκόραρε για πρώτη φορά κι έφτασε μετά από έξι μήνες τα 30 γκολ, κατακτώντας και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Γ’ Εθνική, ενώ η μεταγραφική ενίσχυση δεν σταμάτησε, καθώς και τον Ιανουάριο προστέθηκαν βασικοί παίκτες όπως ο Τάι, ο Κωστούλας, ο Καζναφέρης, ο Κουρέλλας, ο Ντε Σμεντ, ο Μεντί, ο Γιαννίτσης.

Το μοντέλο της λαϊκής βάσης

Αν κάτι πάντως άλλαξε η διοίκηση του Ηρακλή, ήταν η απόφαση να στηριχθεί στο μοντέλο της λαϊκής βάσης, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ισχυρός οικονομικός παράγοντας για να στηρίξει την προσπάθεια. Με το σύνθημα των οργανωμένων «ο Ηρακλής δεν θα πεθάνει ποτέ γιατί είναι ιδέα» και με σημαία την διαφάνεια στα οικονομικά, προσφέροντας απόλυτη ενημέρωση για όλα τα οικονομικά στοιχεία κάθε δίμηνο, έστησαν ένα πλάνο επιβίωσης, που τελικά οδήγησε στην πρώτη θέση της κατηγορίας, με σημαντικά έσοδα. Οι άνθρωποι του Ηρακλή στήριξαν την προσπάθειά τους στα εισιτήρια διαρκείας, τα εισιτήρια του αγώνα, τις χορηγίες και τις δωρεές. Θέσπισαν μάλιστα κι ένα σύστημα συνδρομής 50 ευρώ των μήνα των αριστείνδην μελών, που έδωσε ανάσες.


Πριν από λίγες μέρες, ο υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, Κώστας Ιωακειμίδης, παρουσίασε αναλυτικά όλα τα έσοδα και τα έξοδα από την αρχή της σεζόν. Ο Ηρακλής αν και ξεκίνησε χωρίς βάσεις και με ελάχιστα χρήματα, κατάφερε σε σύνολο εξαμήνου να ανεβάσει τα έσοδα του στις 210.000 ευρώ, αριθμός που είναι εντυπωσιακός για την κατηγορία.

Από πού ήρθαν αυτά τα χρήματα; 75.000 από διαρκείας, 61.070 από εισιτήρια αγώνων, 20.100 από χορηγίες, 11.500 από τη λίστα των μελών, που συμβάλλουν με 50 ευρώ μηνιαίως, 3.000 από δανεισμό μέσω των μελών του συμβουλίου, 3.600 ευρώ από τον χορό του Συλλόγου και 2.900 ευρώ από λοιπές πηγές. Ο Ηρακλής κατέβαλε 209.260 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους του θα χρειαστεί ακόμη περίπου 50.000 ευρώ για την διαδικασία των πλέι οφ.