Ολυμπιακός: Γεμάτο ρόστερ; Απόδειξη!

Μοιάζει με καταστροφή να λείπουν ταυτόχρονα Φορτούνης, Βαλμπουενά αλλά και Μπενζιά από μια ομάδα που έχει στηρίξει οργανωτικά το πλάνο της. Οι λύσεις δεν φαίνεται να στερεύουν, τουλάχιστον στη θεωρία...

Ολυμπιακός: Γεμάτο ρόστερ; Απόδειξη!

Με το σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη το καλοκαίρι, ο Πέδρο Μαρτίνς σίγουρα ένιωσε ότι θα έπρεπε να πάει σε διαφορετικό σχέδιο σε σχέση με αυτό που είχε καταστρώσει από την περσινή σεζόν και ετοίμαζε για την επόμενη. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν μία safe επιλογή για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ στο κλασικό 4-2-3-1 του Πορτογάλου και όπως αποδείχτηκε, ήταν μια λύση πρωτοκλασάτη. Ο Γάλλος άσος έγινε δημιουργός πάνω από των μισών γκολ του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Τώρα ο Βαλμπουενά θα πρέπει να μείνει στα πιτς. Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να ενισχύσει το ρόστερ του με παίκτες που μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο, πέραν των άλλων που μπορούν να κάνουν στο γήπεδο. Χρειάζονται, όμως, χρόνο. Τόσο ο Γιασίν Μπενζιά - που έτυχε να είναι και αυτός νοκ άουτ ταυτόχρονα - όσο και ο Μάξι Λοβέρα που έχει το ταλέντο να καλύψει τη θέση του «10αριού». Αλλά θέλει και αυτός ένα διάστημα να προσαρμοστεί τόσο στον Ολυμπιακό και στις υψηλές απαιτήσεις του, όσο και στην αλλαγή από Αργεντινή σε Ευρώπη. Κάποιοι το κάνουν πιο εύκολα, οι περισσότεροι όχι.

Ο Ολυμπιακός έχει και τη λύση του Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι τώρα έχει ουσιαστικά παίξει σε αυτή τη θέση, αλλάζοντας ρόλους μέσα στο γήπεδο με τον Βαλμπουενά. Με τον Γάλλο να γίνεται εξτρέμ και τον Πορτογάλο πλέι μέικερ. Είναι μία επιλογή που μοιάζει περισσότερο πειστική, ειδικά εάν ο ίδιος ο Πορτογάλος γίνει περισσότερο πειστικός σε διάρκεια στις φετινές εμφανίσεις του. Έχοντας την ώθηση από την πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του και την εμπιστοσύνη από τον σύλλογο, ο Ποντένσε μπορεί (και πρέπει) στο διάστημα της απουσίας του Βαλμπουενά και ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα, να αναλάβει περισσότερες ευθύνες.

Ο Μαρτίνς είναι βέβαιο ότι θα εκπονήσει κι άλλες στρατηγικές όσο δεν θα έχει τον Γάλλο. Ο Γκερέρο σε διαφορετικό ρόλο, ο Σουντανί στα ελληνικά ματς σε μεγαλύτερη δράση, επανενεργοποίηση Ραντζέλοβιτς, επανεμφάνιση Μπρούνο, ίσως και αλλαγή συστήματος σε κάποιες περιπτώσεις. Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει τις δυνατότητες για διάφορες αναπροσαρμογές. Με παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν τα κενά, όσο κι αν αυτά μοιάζουν σε πρώτη όψη δυσαναπλήρωτα. Ακόμη κι όταν εμφανίζονται σε τόσο καθοριστικές περιόδους όπως αυτή που έχει μπροστά της η ομάδα με κρίσιμα ματς, εγχώρια και διεθνή...