Χρυσοστόμου: «Ο Κωστή θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Γιάννος Χρυσοστόμου, υποστήριξε ότι η απόκτηση του Ιωάννη Κωστή θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι Κύπριοι διατηρούν υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Χρυσοστόμου: «Ο Κωστή θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό»

Oι δηλώσεις του Γιάννου Χρυσοστόμου στον Super Sport FM 104.0:

"Μας απασχόλησε αρκετά η αλήθεια. Ήταν πολυεπίπεδη η προσπάθεια, με τους οικονομικούς μας συμβούλους, με τα μέλη του δ.σ. που και γενικά όλοι όσοι είχαμε ρόλο σε αυτή τη μεταγραφή και τις συνομιλίες, είχαμε την αναγκαία υπομονή και επιμονή. Εξ’ ου και το αποτέλεσμα που ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Είναι ένα πλάνο που δουλεύουμε στη Νέα Σαλαμίνα με τους νεαρούς και αποδίδει καρπούς. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται από όλους τα τελευταία χρόνια. Είναι μονόδρομος για σωματεία όπως τη Νέα Σαλαμίνα να αναδεικνύουν ταλέντα".

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Κωστή

Για τον Ιωάννη Κωστή: "Δεν πρέπει να αλλάξει το αποτέλεσμα της σκληρής του δουλειάς. Έχει στερηθεί πολλά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Πάντα ήταν ταπεινόφρων και αυτά πρέπει να συνεχίσει να κάνει, αφού αυτό είναι το συστατικό της επιτυχίας. Τον προίκισε ο Θεός με ταλέντο.

Υπάρχει υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Εμείς, μάθαμε να είμαστε πραγματιστές και ρεαλιστές. Μιλάμε για ένα ταλαντούχο 19χρονο, το ποσό που θα κοστίσει στον Ολυμπιακό είναι 1 εκατομμύριο. Ξέρουμε πολύ καλά, όταν έρχεται μια ομάδα να πάρει ένα 19χρονο ότι αναλαμβάνει ένα ρίσκο. Η προσφορά και η τελική συμφωνία ήταν το μάξιμουμ που μπορούσαμε να πάρουμε, από τη στιγμή που δεν έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα το οποίο μπορούσε να τον προβάλει στο βαθμό που θα έπρεπε".

Το συμβόλαιο του Κωστή και ο καφές με τον Λάζαρο

Για το πώς υπήρξε το ενδιαφέρον: "Είχε συμβάλει και ο Κυριάκος Κουρέας σε αυτό, ότι άξιζε να τον δουν από τον Ολυμπιακό. Όταν τον είδαν στο παιχνίδι με τη Σκωτία, είχαν διαπιστώσει ότι ήταν όντως πραγματικά αυτά που τους έλεγε. Μετά έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με τη Ρωσία και είχαν πεισθεί για το ταλέντο του ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συνδράμει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, τον Κυριάκο Κουρέα, τον πρόεδρο του σωματείου, όλα τα μέλη του Δ.Σ για την προσέγγιση και την αποφασιστικότητα και τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι".