Ο Ριμπερί, η Φιορεντίνα, ο Ολυμπιακός, ο Βαλμπουενά!

Δεν ήταν μόνο το οικονομικό που στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για τον Φρανκ Ριμπερί. Το Καμπιονάτο ήταν δέλεαρ παρότι δεν υπήρχε Ευρώπη.

Ο Ριμπερί, η Φιορεντίνα, ο Ολυμπιακός, ο Βαλμπουενά!

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε όντως η δήλωση του Κριστιάν Καρεμπέ σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Φρανκ Ριμπερί το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει στα ελληνικά media.

Έριξε τη βόμβα ο Καρεμπέ: «Θέλαμε Ριμπερί στον Ολυμπιακό»

Η σχέση του Καρεμπέ με τον Ριμπερί ήταν ένα μεγάλο «όπλο» για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορούσε να σταθεί αρκετό. Τα οικονομικά δεδομένα για να γίνει μια τέτοια πραγματική «βόμβα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν απλησίαστα και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ακόμη και μία τεράστια υπέρβαση. Ο Ριμπερί στον τελευταίο χρόνο του στην Μπάγερν έπαιρνε 7 εκατ. ευρώ! Στα «ντουζένια» του είχε φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως! Η Φιορεντίνα έκανε διετές συμβόλαιο με τον 36χρονο άσο, με ποσό 4 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συν κάποια μπόνους που ανεβάζουν κι άλλο τις απολαβές του. Δεν ήταν δυνατόν για τον Ολυμπιακό να μπει σε τέτοιο ανταγωνισμό, όσο κι αν ο παίκτης μπορούσε να «κατεβεί» για να κάνει το χατίρι του Κριστιάν.

Υπήρχε φυσικά κι άλλος σοβαρός λόγος. Η διαφορά του Καμπιονάτο με το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλο που η Φιορεντίνα είχε τερματίσει 16η πέρυσι και στο τσακ σώθηκε από υποβιβασμό. Και φυσικά δεν παίζει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και παρά το γεγονός ότι ο Ριμπερί στον Ολυμπιακό (ή κάπου αλλού) θα μπορούσε να είχε τη δυνατότητα για το Champions League. Ο Γάλλος ήταν λογικό να προτιμήσει τη Serie A, ο καθένας στη θέση του το ίδιο θα έπραττε, ειδικά εάν και τα χρήματα ήταν τόσο καλά όσο αυτά που του πρόσφεραν οι «βιόλα».

Στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ριμπερί έπαιζε αλλαγή, αλλά από την 3η αγωνιστική μπήκε βασικός, στο 0-0 με την Γιουβέντους. Στη συνέχεια σκόραρε στο 2-2 με την Αταλάντα, είχε ασίστ στο 2-1 με την Σαμπντόρια και έβαλε γκολ στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με την Μίλαν με 3-1. Διαρκώς βελτιώνεται και στόχο έχει να οδηγήσει την ομάδα του στην Ευρώπη για να παίξει του χρόνου, ίσως για τελευταία φορά στην τεράστια καριέρα του σε διοργάνωση της UEFA.

Μπορεί φυσικά να βγήκε και σε καλό του Ολυμπιακού! Ειδικά στην περίπτωση που αν έπαιρνε τον Ριμπερί δεν προχωρούσε στην απόκτηση του Βαλμπουενά. Τον οποίο ούτε ένας στον Ολυμπιακό δεν θα άλλαζε, όχι για τον Ριμπερί, αλλά για κανέναν!