Ολυμπιακός: Ο Κωστή, η «ανατροπή», ο Σάββας και ο... Γκαζαριάν

Ιστορίες με «ερυθρόλευκο» χρώμα για τον 19χρονο χαφ που κλείνει στον Ολυμπιακό για τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Ο Κωστή, η «ανατροπή», ο Σάββας και ο... Γκαζαριάν

Όπως είχε γράψει το fosonline.gr από την Κυριακή, οι επαφές του Ολυμπιακού με τη Νέα Σαλαμίνα για τον 19χρονο χαφ Γιάννη Κωστή οδηγούνται σε οριστική συμφωνία και ο νεαρός άσος που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου θα αποκτηθεί από τους Πειραιώτες και θα ενταχθεί στο ρόστερ τους από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Συμφωνία του Κωστή με τον Ολυμπιακό»

Ο Κωστή είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές στη μεσαία γραμμή και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά δεν παραλείπει να σκοράρει. Το πρώτο του φετινό γκολ το πέτυχε πριν από λίγες μέρες με αντίπαλο την ΑΕΛ Λεμεσού σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έληξε 3-2. Η ομάδα του Κωστή προηγήθηκε, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στη συνέχεια. Ο νεαρός μέσος κατάφερε αν ισοφαρίσει στο 60' και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ελούντου (που του είχε δώσει την ασίστ στο δικό του γκολ) έκανε το τελικό 3-2. Στην ομάδα της Λεμεσού έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι αντίπαλος του Κωστή ένας παίκτης που είχε περάσει παλιότερα από τον Ολυμπιακό, ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν.

Το αμέσως προηγούμενο γκολ του ήταν τον Σεπτέμβρη του 2018 σε ένα εκτός έδρας ματς με την Ένωση Νέου Παραλιμνίου, με την ομάδα του να κερδίσει 5-3 και τον Κωστή να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Όπως είχε κάνει και πρόπερσι, πάλι στι φινάλε του πρώτου μέρους, στην εκτός έδρας νίκη με την Πάφο με 2-1, ισοφαρίζοντας το ματς και ανοίγοντας και εκεί το δρόμο προς την ανατροπή που ήαν δικό του έργο καθώς δημιούργησε και το δεύτερο γκολ! Ενώ λίγες μέρες αργότερα είχε σκοράρει ένα απίθανο τέρμα με ατομική προσπάθεια στο 4-1 επί της Δόξας Κατοκοπιάς.

Σε όλα τα ματς που έχει σκοράρει η ομάδα του έχει πάρει τη νίκη, για ένα παιδί που μπήκε επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο από τα 16 του και είχε πάντα προπονητή τον Σάββα Πουρσαϊτίδη! Τον παλιό εξτρέμ από την Δράμα που είχε πάρει ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό το 1998 και τον είχε κάνει φουλ μπακ, στα δύο χρόνια που ο Πουρσαϊτίδης αγωνίστηκε στην πειραϊκή ομάδα με εμπειρία και από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ως προπονητής δουλεύει εδώ και χρόνια στην Κύπρο, πρώτα ως σκάουτ στον ΑΠΟΕΛ και από τον Οκτώβρη του 2017 στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας, με την προσοχή του από την πρώτη στιγμή στον Κωστή και με διαρκή εμπιστοσύνη, ειδικά από πέρυσι που του έδωσε 26 συμμετοχές. Ενώ φέτος τον έχει βασικό σε όλα τα ματς από το ξεκίνημα της σεζόν.