H ώρα της δικαίωσης για Σεμέδο

Ο Πορτογάλος στόπερ ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας και δεν ντρέπεται να πει ότι όλα τα οφείλει στον Ολυμπιακό.

H ώρα της δικαίωσης για Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία. Αν δεν βρισκόταν στο δρόμο του, το πιθανότερο ήταν να έπαιζε και φέτος στην... Ρίο Άβε. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Ρούμπεν Σεμέδο, τον οποίο κακήν κακώς ήθελαν να ξεφορτωθούν στη Βιγιαρεάλ, αλλά μερικούς μήνες μετά είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι των «κίτρινων υποβρύχιων» θα τραβάνε τα μαλλιά τους που τουλάχιστον δεν τον πούλησαν με περισσότερα από τα 4,5 εκ. ευρώ που πήρε από τον Ολυμπιακό.

Ο Σεμέδο, αν εξαιρεθούν τα λάθη του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και κάποιες επιπόλαιες ενέργειές του με τον Παναθηναϊκό, έχει αναγκάσει τον Φερνάντο Σάντος να πίνει νερό στο όνομά του.

Ο Πορτογάλος στόπερ βρίσκεται κανονικότατα στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας για τα παιχνίδια με Λουξεμβούργο (11/10, εντός) και Ουκρανία (14/10, εκτός) στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2020.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ιβηρική Χερσόνησο, ο Σεμέδο ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς με το Λουξεμβούργο και να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα.

Ουσιαστικά θα είναι η ώρα της δικαίωσης για τον Πορτογάλο στόπερ που εξαιτίας της εξωγηπεδικής του περιπέτειας, λίγο κόντεψε να καταστρέψει την καριέρα του επειδή δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη από τη Βιγιαρεάλ.

Τώρα, τρεις μήνες μετά την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό και έχει φτάσει στο σημείο να βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, να παίζει στο Champions League και να καλείται στην Εθνική ομάδα.

Ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί την σημαντική εξέλιξη που είχε η καριέρα του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κι όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ακόμα και στους Πορτογάλους δημοσιογράφους, όλα αυτά τα οφείλει στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα που τον αγκάλιασε και δεν τον έβαλε στο περιθώριο όπως η Βιγιαρεάλ...