Δεν προκρίθηκε, προκρίνεται...

Η λογική δεν ήταν από τα... ατού του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, αλλά εάν επικρατήσει έως τον Δεκέμβρη, ο ρεαλιστικός στόχος παραμένει στα χέρια του. 

Δεν προκρίθηκε, προκρίνεται...

Σύμφωνοι, ό,τι έγινε έγινε στο «Μαρακανά», τώρα προέχει η ανασύνταξη της ομάδας για τον αγώνα με τον Άρη διότι πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή μετά το 1-3 από την Μίλαν (πάλι με ροτέισον, πάλι με προβάδισμα και πάλι με τα γκολ της ήττας στο τέλος) ο Ολυμπιακός πήγε για ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και δεν το πήρε. Κι αυτό το ματς της Κυριακής στο «Βικελίδης» ντέρμπι θα είναι, αντίστοιχης δυσκολίας. Ίσως και μεγαλύτερης.

ΑΝ... ΛΕΜΕ, ΑΝ...

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι ομάδα που μπορεί να μη σκέφτεται την ευρωπαϊκή πορεία του, ασχέτως ποιες είναι οι προτεραιότητες. Στο Βελιγράδι έχασε πράγματι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία λόγω των λαθών παικτών, προπονητή και διαιτητή. Με όποια σειρά θέλετε. Ακόμη και με ισοπαλία θα ήταν τώρα έναν βαθμό πάνω από Αστέρα και Τότεναμ. Και σε ό,τι αφορά τους Σέρβους θα είχε 100% το πάνω χέρι για την τρίτη θέση. Δεν λέμε πώς θα ήταν η κατάσταση εάν είχε νικήσει. Θα ήταν ήδη σίγουρα τρίτος και θα πήγαινε για τελικό στο... Λονδίνο.

Αλλά ας μη σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε συμβεί. Ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα που δεν απέχει και πάρα πολύ απ' όσο την φανταζόμασταν για τη δεύτερη αγωνιστική προτού καν αρχίσουν οι αγώνες του ομίλου. Εάν επιστρέψει και η κανονικότητα στις επόμενες αγωνιστικές, τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει για τον ρεαλιστικό εξ΄αρχής στόχο της τρίτης θέσης στο γήπεδό του με τον Ερυθρό Αστέρα στις 11 Δεκεμβρίου. Και τότε όλα θα εξαρτώνται από τον ίδιο, καθώς με νίκη θα προκρίνεται για τα νοκ άουτ του Europa League.

ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΤΟΤΕΝΑΜ

Λογικά έτσι θα συμβεί. Ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να ελπίζει ότι θα πάρει βαθμό ή βαθμούς από την Τότεναμ στο Βελιγράδι επειδή η αγγλική ομάδα είναι σε κρίση, αλλά ακόμη κι έτσι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι περιορισμένες. Η «επτάρα» από την Μπάγερν μετά την ισοπαλία με Ολυμπιακό, την ήττα από Λέστερ και τον αποκλεισμό-σοκ από την Κόλτσεστερ, θα φέρουν εξελίξεις στους «πετεινούς». Σίγουρα θα φέρουν αντίδραση. Πιστεύω ότι όσες πιθανότητες έχει να πάρει έστω και ένα βαθμό από την Τότεναμ ο Αστέρας στα δύο ματς, άλλες τόσες έχει και ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του με την Μπάγερν. Ελάχιστες δηλαδή.

ΜΟΝΟ ΑΡΗΣ

Αυτό που συνέβη στο παιχνίδι της Τρίτης ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να έχει ήδη προκριθεί και να ονειρεύεται ψηλότερα. Τώρα ξύπνησε από το όνειρο και περιμένει τον τελικό του Δεκέμβρη σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα -ανταπόδοση στους Σέρβους. Αλλά και ανταπόδοση... γενικώς. Μέχρι τότε Άρης και τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος αποκτούν πραγματικά προτεραιότητα...