Κανένας αιφνιδιασμός των παικτών του Ολυμπιακού

Μπορεί να σήκωσε μπόλικη κουβέντα η ενδεκάδα του Μαρτίνς με τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές δεν ξαφνιάστηκαν.

Κανένας αιφνιδιασμός των παικτών του Ολυμπιακού

Λάθη έγιναν από τον Μαρτίνς στο Βελιγράδι και κυρίως έγιναν λάθη ως προς τη διαχείριση του ματς - μετά την αποβολή του Μπενζιά. Ωστόσο η περισσότερη συζήτηση διεξάγεται γύρω από τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε από τον Ερυθρό Αστέρα. Έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Γκερέρο και σκόραρε και μία φορά με τον Σεμέδο. Όλα αυτά με την ενδεκάδα των τεσσάρων αλλαγών που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ας σταθούμε λοιπόν στις βασικές επιλογές. Όταν ο Μαρτίνς γνωστοποίησε την ενδεκάδα στους ποδοσφαιριστές του περίπου τέσσερις ώρες πριν από το ματς της Σερβίας, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παίκτες δεν ξαφνιάστηκαν. Ίσα-ίσα που περίμεναν αλλαγές. Περίμεναν τον Τοροσίδη, περίμεναν και τον Καμαρά.

Το γεγονός ότι ο Μαρτινς άφησε έξω και τους Ποντένσε και Βαλμπουενά ξάφνιασε τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν έπεσαν από τα σύννεφα, γιατί προφανώς κάτι είχαν ψυχανεμιστεί από τις προπονήσεις.

Αντιθέτως θα ξαφνιαστούν αν δεν βάλει τους θεωρητικά "βασικούς", αυτους που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί, στο ματς με τον Άρη. Κι αυτό γιατί το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα του Ολυμπιακού.