Ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε θέση για Μητρόπουλο

«Εγώ δεν πρόδωσα το σήμα και τη φανέλα! Δεν πάω στους απέναντι ποτέ! Πείτε με τσάτσο του Μαρινάκη!»

Ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε θέση για Μητρόπουλο

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Με τον Αναστόπουλο έχω μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Η τελευταία φορά ήταν απολαυστική στο αφιέρωμα που του κάναμε για τα ιστορικά ένθετα στο ΦΩΣ. Ήταν μία συνέντευξη με συνέχειες, τον έπαιρνα τηλέφωνο κάθε μέρα και τον «έδωσα» για τα στησίματα που μου έκανε και μου έλεγε «πάρε με αύριο, πάω τώρα στον αγιασμό», «πάρε με αργότερα, είμαι στον οδοντογιατρό»- και στα ενδιάμεσα μου έδινε τρομερές ιστορίες από το παρελθόν. Παρ' ότι τον «έδωσα» του άρεσε πολύ εκείνη η συνέντευξη και είπε ότι ήταν η καλύτερη.

Πριν από το ντέρμπι βγάλαμε στο «ΦΩΣ» Σάββα Θεοδωρίδη, Γιούτσο, Δομάζο, Καμάρα. Είχα πάρει και τον Αναστόπουλο να έρθει αλλά μου είπε «θα κάνουμε αργότερα μία καλή μόνος μου». Το είχα πει μάλιστα και στη διεύθυνση του ΦΩΤΟΣ.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να το κάνουμε, και δεν μπορούσα ανάμεσα στις ερωτήσεις να μην θέσω και το επίκαιρο θέμα που προέκυψε με τον Τάσο Μητρόπουλο και την κόντρα του με τον Ολυμπιακό.

Εδώ να θυμίσω ότι ο Μητρόπουλος ήταν ο μόνος που δεν μου έδωσε συνέντευξη στα ένθετα από την αρχή του '70 και μετά. Μέχρι και ο Περσίας που δεν μίλαγε ποτέ, και ο Λεμονής έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη, ο Κουσουλάκης που δεν μιλάει έδωσε συγκλονιστική συνέντευξη, ο Μητρόπουλος μας αγνόησε, ενώ του στέλναμε και μηνύματα. Δικαίωμά του. Εμείς τιμήσαμε την ιστορία του στον Ολυμπιακό και του το κάναμε το αφιέρωμα, γράφοντας τα καλά που πρόσφερε, κάνοντας και την κριτική που πήγε στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό.

Ο Αναστόπουλος με τον Μητρόπουλο έζησαν απίθανες ιστορίες παλιά, έχουμε γράψει τα παρασκήνια που συνέβαιναν τότε, ο Σταύρος Παπαδόπουλος μου έχει πει πώς μάζευε όλη την ομάδα σπίτι του για να τα βρούνε, γιατί υπήρχε εποχή που οι 7 στους 11 δεν μιλάγανε μεταξύ τους.

Τα όσα λέει ο Αναστό σήμερα στο ΦΩΣ είναι αναπάντεχα. Κανονίσαμε τη συνέντευξη για τις 12.00 το μεσημέρι, όμως τον πήρα από το βράδυ αργά γιατί ήμουν περίεργος τι θα πει. Και εκεί, αργά το βράδυ, έγινε η αρχή της συνέντευξης.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 28/9/2019

Να ξέρεις, ότι πέρα από αγωνιστικά θέματα που είναι το αντικείμενό σου, δεν γίνεται να μην σε ρωτήσω και για το θέμα με τον Μητρόπουλο.

Είσαι ελεύθερος να ρωτάς ό,τι θες. Για να παίρνεις και τις απαντήσεις.

Τι γνώμη έχεις πάνω σε αυτό το θέμα;

Εγώ δεν πρόδωσα ποτέ τη φανέλα και το σήμα! Και είμαι υπερήφανος για αυτό. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πάει όπου θέλει, να λέει ότι θέλει, να κάνει ότι θέλει. Όμως ό,τι γίναμε, γίναμε από τον κόσμο. Εγώ ήθελα να σέβομαι τον κόσμο που με αγάπησε και με δόξασε. Σου έχω πει πώς με πλησίασε ο Βαρδινογιάννης και μέσω ποιου προσώπου τότε αλλά είπα όχι. Και να σου πω κάτι ακόμα; Πρέπει να προσέχεις και σε ποιους μιλάς. Εμένα ήρθε σάιτ που επιτίθεται συνεχώς στον Ολυμπιακό και μου έδωσε λεφτά για να μιλάω για τον Ολυμπιακό! Δεν ήξερα από σάιτς και συμφώνησα. Όταν όμως ενημερώθηκα, ακύρωσα τη συμφωνία, και γύρισα τα λεφτά πίσω! Πείτε με τσάτσο του Μαρινάκη!

Τι;

Είμαι τσάτσος του Μαρινάκη! Τιμή μου και καμάρι μου! Με πήγε σε... 17 ομάδες. Γράφε αποτελέσματα: 2-2 με τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός, από 2-0 που χάναμε στον ΟΦΗ το κάναμε 2-2. Επίσης 2-2 με τα Γιάννενα, ο Ολυμπιακός μένει εκτός Ευρώπης. 2-3 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, χάνει το αήττητο ο Ολυμπιακός που θα ήταν ιστορικό για τον Μαρινάκη, εγώ το έσπασα με τον Ατρόμητο μέσα στο Καραϊσκάκη. Δεν θα πήγαινα όμως στον Παναθηναϊκό ή στην ΑΕΚ ή τώρα σε μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Γιατί αυτοί είναι απέναντι και εγώ σε απέναντι δεν πάω ποτέ. Για αυτό η ΘΥΡΑ 7 με τίμησε, όχι γιατί ήμουν καλός παίκτης, αλλά γιατί δεν πρόδωσα τη φανέλα. Το να πηγαίνω στο γήπεδο και να με βρίζουν οι Παναθηναϊκοί, οι ΑΕΚτσήδες κ.λ.π. είναι φυσιολογικό. Να με βρίσουν όμως οι Ολυμπιακοί δεν είναι φυσιολογικό και ποτέ δεν συμβαίνει. Και αυτό είναι που μένει και με τιμάει. Με αγαπάνε παιδάκια 12 χρονών που δεν με έχουν δει να παίζω ποτέ! Ξέρεις από πόσο μικρό ξέρω τον Μαρινάκη; Έχω φωτογραφία που είμαι αγκαλιά με τον πατέρα του, τον Μιλτιάδη. Να σου πω ιστορία άκου. Έχουμε χάσει 1-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για το Κύπελλο και παίζουμε τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Τότε που το πρωί του αγώνα πήρες τηλέφωνο στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού, ζήτησες τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ρώτησε «ποιος είναι;» και του είπες «αυτός που θα σε γ... σήμερα»!

Ναι. Υπάρχει όμως κι άλλη ιστορία σε εκείνο το ματς που δεν σου έχω πει. Είχε μεγάλο άγχος για τη ρεβάνς ο Μιλτιάδης Μαρινάκης και μου λέει το βράδυ «μουστάκια τι θα κάνουμε αύριο»; Του λέω «αρχηγέ», διότι ήταν γενικός αρχηγός, «θα τους βάλω 2 γκολ»! Έπεσα έξω κατά ένα γκολ γιατί τους έβαλα 3! Και πέταγε στα ουράνια ο συχωρεμένος ο Μιλτιάδης. Είχε αδυναμία στον Βαμβακούλα γιατί τον είχε φέρει από το Λαύριο και για να τον τιμήσει ο Βαμβακούλας ονόμασε το παιδί του «Μιλτιάδη»! Πάρε με αύριο το μεσημέρι πάλι.

Πώς σου φάνηκε που ο Ολυμπιακός έπαιξε με την ίδια 11άδα μέσα σε τέσσερις μέρες, με Τότεναμ και Παναθηναϊκό, και είδαμε αυτήν την προβληματική εικόνα στο ΟΑΚΑ;

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει 18 ισάξιους παίκτες- δεν θα πω περισσότερους, θα πω 18- το να παίξεις με την ίδια κουρασμένη 11άδα μετά το εξοντωτικό ματς με την Τότεναμ, δεν το καταλαβαίνω. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το υψηλότερο επίπεδο στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως και αν δεν τρέξεις πολύ εκεί, δεν έχεις τύχη. Ο Ολυμπιακός έτρεξε πάρα πολύ με την Τότεναμ. Ο Μαρινάκης πήγε στο Ρέντη και είπε ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά από ότι φάνηκε το μήνυμα δεν το έπιασε ο προπονητής... Ο Κούτρης δεν είναι καλός παίκτης; Ο Καμαρά δεν είναι καλός παίκτης και ήταν βασικός πέρσι; Ο Αβραάμ δεν είναι έμπειρος και μαχητής; Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι πολύ σωστά γύρισε στον Ολυμπιακό ο Αβραάμ, και για την προσφορά του και για την παρουσία του στα αποδυτήρια. Ο Ελ Αραμπί δεν έχει δείξει ότι έχει μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα; Και την ξέρω καλά αυτή τη θέση, αν βάζεις τον σέντερ φορ 3 λεπτά να παίξει, του κόβεις την ψυχολογία.

Τι άλλο βλέπεις που πρέπει να βελτιωθεί;

Πρέπει να σκοράρουν τα εξτρέμ, δεν γίνεται να είσαι στον Ολυμπιακό και να μην βάζεις 10 γκολ. Δεν είναι μόνο να τρέχεις πίσω να κυνηγάς τον αντίπαλο μπακ. Δεν επιτρέπεται να γίνεται σέντρα και να βλέπεις μόνο τον φορ στην περιοχή. Δεν σκοράρουν τα χαφ τώρα που λείπει ο Φορτούνης, αν δεν σκοράρουν και τα εξτρέμ, τι μένει, μόνο ο σέντερ φορ. Αν οι αντίπαλοι σου κλείσουν τον σέντερ φορ, ποιος θα σκοράρει; Μόνο από τις στημένες φάσεις;

Ποιος πιστεύεις ότι θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος;

Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο, με αυτή τη σειρά. Η ΑΕΚ δεν ξέρω αν θα αντέξει, αν θα μπορέσει να έχει διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ πάντως φέτος πονάει στην άμυνα. Πέρσι δεν έτρωγε γκολ, αλλά φέτος δέχεται γκολ εύκολα.

Έλειψε ο Λουτσέσκου.

Δεν είναι μόνο ότι έλειψε ο προπονητής του, έλειψαν και παίκτες. Αν δεν παίξεις καλή άμυνα, δεν προχωράς. Και να σου πω κάτι ακόμα αφού θα με πουν τσάτσο του Μαρινάκη. Ο Κόκκαλης στα πρωταθλήματα που πήρε, ποιον είχε αντίπαλο; ΠΑΟΚ δεν υπήρχε, η ΑΕΚ ήταν στην ENIC που δεν ήξεραν τι τους γίνεται τότε, και μετά στον Ντέμη, ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μία χρονιά ρίξει πολλά λεφτά στην ομάδα του, τότε με τους πολυμετοχικούς. Ο Μαρινάκης τώρα έχει τον Σαββίδη απέναντι, είχε το κράτος απέναντι, έχει και τον Μελισσανίδη απέναντι. Ίδιο πράγμα είναι;