Τους έχει κάνει άνω - κάτω ο Ολυμπιακός!

Τα κοινά στοιχεία όλων των ομάδων που αντιμετώπισε φέτος ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Σειρά θα έχει ο Ερυθρός Αστέρας;

Τους έχει κάνει άνω - κάτω ο Ολυμπιακός!

Με αφορμή την αναστάτωση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην Τότεναμ, έπειτα και από τον ντροπιαστικό αποκλεισμό της από την Κόλτσεστερ, με τον Κέιν να βγαίνει μπροστά για δηλώσεις ανασύνταξης και με τον Ποτσετίνο να δέχεται για πρώτη φορά τόσο έντονη κριτική, έρχεται στο μυαλό ότι η αγγλική ομάδα γίνεται ακόμη ένα «θύμα» του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν.

Διότι μέχρι το 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Λονδίνου δεν είχε σοβαρά προβλήματα στο πρωτάθλημα, με εξαίρεση την ήττα της από τη Νιούκαστλ. Μην ξεχνάμε ότι είχε φύγει με ισοπαλίες τόσο από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι όσο και από αυτή της Άρσεναλ, αποτελέσματα που δεν τα λες και... άσχημα. Μετά τον Ολυμπιακό και το σοκ της ισοφάρισης από το 0-2, έχασε με ανατροπή από την Λέστερ και υπέστη την «ιστορική» ζημιά να αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ στα πέναλτι από μια ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Πάει από το κακό στο χειρότερο δηλαδή έπειτα από τον αγώνα της με την πειραϊκή ομάδα.

Αλλά τι είχε συμβεί και με τις άλλες τρεις ομάδες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στα προκριματικά. Όλες τους είχαν μεγάλο στόχο να περάσουν στο Champions League φέτος και μόλις τις απέκλεισαν οι Πειραιώτες, έχουν σοκαριστεί και φαίνεται από τα αποτελέσματά τους. Η Βικτόρια Πλζεν μέχρι που είχε κρατήσει τον καλύτερο παίκτη της τον οποίο είχε πουλήσει στην Γκενκ, για να τον έχει στα ματς με τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια αποκλείστηκε και από το Europa League, από την Αντβέρπ. Στο πρωτάθλημα Τσεχίας είναι δεύτερη, πίσω από την Σλάβια Πράγας.

Η Μπασάκ κάνει τραγική πορεία στο τουρκικό πρωτάθλημα από τη στιγμή που έμεινε εκτός από τον Ολυμπιακό. Είναι 12η, με 8 πόντους διαφορά από την πρωτοπόρο έκπληξη Αλάνιασπορ (των Σιώπη, Μπακασέτα, Τζαβέλλα), ενώ στο Europa League άρχισε στον όμιλο με 0-4 από την Ρόμα!

Και η Κράσνονταρ τα ίδια περίπου. Στο πρωτάθλημα είναι κοντά στην κορυφή μεν (4η, με διαφορά τριών βαθμών από την κορυφή), αλλά στον όμιλο της Ευρώπης άρχισε με 0-5 από την Βασιλεία!

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο τις απέκλεισε ή τις φρέναρε (Τότεναμ), αλλά σε αυτή τη φάση της σεζόν τις έχει... «διαλύσει». Για να δούμε τι θα συμβεί με τον Ερυθρό Αστέρα που βρέθηκε σε κρίση ήδη (ήττες από Μπάγερν 0-3, από Παρτιζάν 0-2), αλλά με το χτεσινό 3-1 επί της Βόζντοβατς δείχνει να την ξεπερνάει. Δεν έχει παίξει ακόμη, όμως, με τον Ολυμπιακό, οπότε...