Oλυμπιακός: Ο Ντουρμάζ, ο Πάρντο και ο Σουντανί

Και οι τρεις έχουν ως κοινό στοιχείο το γεγονός ότι έχουν πιει τον «πικρό καφέ» του αποκλεισμού από την ευρωπαϊκή λίστα. Μόνο που ο Σουντανί δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους δύο…

Oλυμπιακός: Ο Ντουρμάζ, ο Πάρντο και ο Σουντανί

1η Σεπτεμβρίου 2015: Ο Τζίμι Ντουρμάζ κάνει «όργια» στα φιλικά της προετοιμασίας, αλλά όταν ο Μάρκο Σίλβα ανακοινώνει την ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν συμπεριλαμβάνει τον Σουηδό.

1η Σεπτεμβρίου 2016: Ο Φελίπε Πάρντο δίχως να εντυπωσιάσει με την εικόνα του στα φιλικά του καλοκαιριού με προπονητές αρχικά τον Βίκτορ και εν συνεχεία τον Μπέντο, δεν είδε το όνομά του στη λίστα για τα ματς των ομίλων του Europa League με αντιπάλους την Γιουνγκ Μπόις, τον ΑΠΟΕΛ και την Αστάνα.

4 Σεπτεμβρίου 2019: Ο Σουντανί που επέστρεψε στη δράση μετά από 10 μήνες, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις ως εξτρέμ, ως δεύτερος επιθετικός, ως σέντερ φορ ή ως επιτελικός χαφ, αλλά ο Μαρτίνς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός από τα ματς με Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα.

Και οι τρεις έχουν ως κοινό στοιχείο τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές λίστες. Προφανώς και αδικήθηκαν και οι τρεις. Από την άλλη, όμως, η θέση των προπονητών δεν ήταν καθόλου εύκολη. Τα κουκιά δεν έβγαιναν και έπρεπε να πάρουν σκληρές αποφάσεις. Νομίζετε ότι δεν ήθελε τον Ντουρμάζ ο Σίλβα ή τον Σουντανί ο Μαρτίνς;

Όμως για να έμπαινε μέσα ο Σουντανί, θα έπρεπε να βγει ο Λοβέρα. Για να έμπαινε ο Ντουρμάζ πριν από τέσσερα χρόνια, θα έπρεπε να μείνει έξω ο… Πάρντο που έκανε «παπάδες» με Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν είναι εύκολο για κανέναν προπονητή όταν φτάνει η στιγμή της κατάρτισης της ευρωπαϊκής λίστας.

Το σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστείς τους «αποκλεισμένους» που είναι και λογικό να νιώθουν αδικημένοι. Ο Ντουρμάζ κρατούσε για αρκετό διάστημα μούτρα στον Σίλβα, μέχρι που ο Πορτογάλος κατάλαβε το λάθος και όταν δήλωσε νέα λίστα για τις αναμετρήσεις του Φλεβάρη του ’16 με την Άντερλεχτ στο Europa League, τον δήλωσε στην UEFA με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο δε Πάρντο δεν ήθελε να βλέπει τον Μπέντο και από κάποιο σημείο και μετά άρχισε να υποκρίνεται τον τραυματία. Με λίγα λόγια είχαν εισπράξει άσχημα τους αποκλεισμούς τους.

Ο Σουντανί από την πλευρά του το πήρε ψύχραιμα, δεν άρχισε να μουρμουράει, δεν μπήκε στη διαδικασία να ζητήσει τον λόγο από τον Μαρτίνς, γιατί πολύ απλά ο Πορτογάλος τού είχε εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση και ο Αλγερινός το δέχτηκε.

Όλα είναι θέμα χειρισμού και εώς τώρα ο Μαρτίνς έχει δείξει ότι ξέρει να «κουμαντάρει» το υλικό του και σε αποδυτηριακό επίπεδο. Τα διαπιστευτήριά του άλλωστε τα είχε αφήσει την περσινή σεζόν, όταν όλος ο κόσμος παραληρούσε με την παρουσία του Τουρέ στον Ολυμπιακό, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν «λύγισε» από τη λάμψη που έφερε το βιογραφικό του Ιβοριανού. Τον «τέλειωσε» με συνοπτικές διαδικασίες. Ο χειρισμός του πολύ δύσκολου χαρακτήρα του Γιάγια Τουρέ είναι ο οδηγός του Μαρτίνς για όλους στον Ρέντη…