Ο όρος στη συμφωνία Ολυμπιακού – Βίλεμ για Βρουσάι

Πόσο είναι το ακριβές ποσό που θα πρέπει να δώσουν οι Ολλανδοί για να αποκτήσουν τον νεαρό εξτρέμ από τους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2020 και πώς οι Πειραιώτες μπορούν να «μπλοκάρουν» τη μεταγραφή.

Ο όρος στη συμφωνία Ολυμπιακού – Βίλεμ για Βρουσάι

Ο Ολυμπιακός έβαλε οψιόν αγοράς στον Νικολάου (Έμπολι) και στον Ένγκελς (Ρεμς). Μια οψιόν που ενεργοποιήθηκε τούτο το καλοκαίρι. Οψιόν αγοράς έχει βάλει και στη συμφωνία με τη Βίλεμ για τον Μάριο Βρουσάι με… θέα το καλοκαίρι του 2020.

Ο 21χρονος εξτρέμ έκανε ντεμπούτο απόψε με την Εθνική ανδρών στο παιχνίδι με την Φινλανδία στο Τάμπερε και δεν θεωρείται τυχαία η επιλογή του από τον Φαν’τ Σιπ. Έχει κάνει αρκετό κόσμο στην Ολλανδία να… παραμιλάει μαζί του και ο Ολλανδός τεχνικός ήταν απολύτως λογικό να τον καλέσει στην Εθνική και να τον ξεκινήσει κιόλας.

Στην αφετηρία της σεζόν 2019-20 έχει 1 γκολ και 1 ασίστ σε 5 παιχνίδια με την Βίλεμ στην Eredivisie. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι στα περισσότερα ματς έχει χρησιμοποιηθεί σε ρόλο επιτελικού χαφ και όχι στα «φτερά».

Ολυμπιακός: Το πρότζεκτ «Βρουσάι» και ο τελικός με τον Άγιαξ

Η Βίλεμ εκτιμάει ότι έχει «χρυσάφι» στα χέρια της. Ένα «χρυσάφι» που κοστίζει… 800 χιλιάδες ευρώ. Τόσο λέγεται ότι είναι το ύψος της οψιόν αγοράς που έχει μπει στη συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Αν η Βίλεμ δώσει το καλοκαίρι του 2020 τα 800 χιλιάρικα, τότε ο Βρουσάι θα ανήκει στην ολλανδική ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Μόνο που υπάρχει μία λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τους Ολλανδούς, ο Ολυμπιακός μπορεί να «μπλοκάρει» τη μεταγραφή, μπορεί να βάλει «στοπ» στην οψιόν αγοράς! Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Κάνοντας… αντιπρόταση! Υπάρχει οψιόν επαναγοράς με λίγα λόγια. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να «απαντήσει» αμέσως στα 800 χιλιάρικα, αν θέλει να πάρει πίσω τον παίκτη, δίνοντας ένα ποσό λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Όλα αυτά όμως θα τα δούμε σε εννιά μήνες. Το θέμα είναι ότι ο Βρουσάι έχει αρχίσει να ανεβάζει για τα καλά τις «μετοχές» του στο ολλανδικό πρωτάθλημα και σίγουρα η κλήση του στην Εθνική είναι στα «συν» του 21χρονου άσου για να «εκτοξεύσει» κι άλλο την χρηματιστηριακή του αξία.