Ολυμπιακός: Το πρότζεκτ «Βρουσάι» και ο τελικός με τον Άγιαξ

Ο 20χρονος εξτρέμ κλέβει την παράσταση στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βίλεμ και προκαλεί το ενδιαφέρον των μεγάλων της χώρας!

Ολυμπιακός: Το πρότζεκτ «Βρουσάι» και ο τελικός με τον Άγιαξ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αυτές τις ημέρες θα σκανάρει και παιδιά από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δει τους πιτσιρικάδες αυτό το διάστημα που απουσιάζουν οι διεθνείς. Πάντως ένα δικό του παιδί είναι αυτό που λάμπει σε ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο λόγος για τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που πέρσι είχε δοθεί δανεικός ο Κώστας Τσιμίκας και μάλιστα διέπρεψε με τη φανέλα της. Τον Γενάρη υπήρχε το σενάριο ο 20χρονος εξτρέμ να δοθεί στον Πανιώνιο, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και ο μάνατζερ του προτίμησαν την Ολλανδία. Θεώρησε ότι στη Βίλεμ θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα δουλέψει καλύτερα. Ένα ακόμα σημείο «κλειδί» είναι ότι οι γονείς του ζουν μόνιμα στη Γερμανία και θα είχε έτσι την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά τους.

Αποδεικνύεται πως η απόφαση που πήραν ήταν σωστή με τον Μάριο από την πρώτη ημέρα να δείχνει την αξία του με τη φανέλα της Βίλεμ. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, διότι έχει κληθεί στην εθνική Κ21, αλλά στην Ολλανδία πίνουν νερό στο όνομα του. Ο Βρουσάι έχει παίξει σε οκτώ παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει τρεις φορές και έχοντας μία ασίστ. Στο Κύπελλο έχει παίξει στον προημιτελικό με τη Τβέντε και είχε δύο ασίστ. Λόγω τραυματισμού έχασε τον ημιτελικό κόντρα στην Άλκμααρ, αλλά η ομάδα του έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου και θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ.

Ο δανεισμός στη Βίλεμ είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2020, άρα το ερχόμενο καλοκαίρι δεν τίθεται θέμα Βρουσάι για τον Ολυμπιακό. Με τους Πειραιώτες έχει επεκτείνει το συμβόλαιο του μέχρι το 2021 και στον Πειραιά θεωρούν πως ο Βρουσάι είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει και να στηριχθεί και προσεχτεί. Πιστεύουν πως ο 20χρονος εξτρέμ μπορεί μέσα από τις εμπειρίες που θα αποκομίσει να προσφέρει και στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη γίνεται κατανοητό πως ο Βρουσάι αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που τα σπουδαία ταλέντα δύσκολα τα αφήνουν. Ήδη ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Άγιαξ είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τον ίδιο. Στην Ολλανδία φημολογείται πως η ομάδα του Άμστερνταμ παρακολουθεί την περίπτωση του. Δεν είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει βάλει στο… μάτι τον εξτρέμ του Ολυμπιακού, αφού λέγεται πως και η Άντερλεχτ τον έχει στα υπόψη της. Πρόκειται, πάντως για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και ένας ποδοσφαιριστής που θεωρείται τρομερά εξελίξιμος και έχει φροντίσει ήδη να δείχνει το ταλέντο του στα ολλανδικά γήπεδα.