Κατάταξη UEFA: Στις πλάτες του Ολυμπιακού η Ελλάδα για την 15η θέση!

Βαθμοθήρας (και φέτος) ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, ο οποίος βελτιώνει το δικό του ranking και παίρνει την Ελλάδα στις πλάτες του για την 15η θέση στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Κατάταξη UEFA: Στις πλάτες του Ολυμπιακού η Ελλάδα για την 15η θέση!

Ο Ολυμπιακός με 4 νίκες και μία ισοπαλία σε 5 παιχνίδια φέτος, έχει προσφέρει στην Ελλάδα τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συνεχίζουν στα πλέι οφ του Europa League, ενώ έχουν αποκλειστεί οι Άρης και Ατρόμητος).

Ολυμπιακός: Η πρόκριση στους ομίλους φέρνει τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ!

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα παραμένει στην 16η θέση της κατάταξης και κυνηγάει την 15η, την οποία κατέχει η Κύπρος, η οποία συνεχίζει με δύο ομάδες στην Ευρώπη από τις τέσσερις με τις οποίες ξεκίνησε (ΑΠΟΕΛ και Απόλλων Λεμεσού).

Γιατί γίνεται τόσος λόγος για μια θέση;

Γιατί σε περίπτωση που η Ελλάδα παραμείνει στην 16η θέση, που είναι σήμερα, τη σεζόν από τη σεζόν 2021/22 θα έχουμε μόνο μια ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία μάλιστα θα ξεκινάει από τον δεύτερο προκριματικό και τρεις (ο ένας ο Κυπελλούχος) στο Γιουρόπα Λιγκ 2. Θα χάσουμε δηλαδή ένα εισιτήριο.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Κράσνονταρ 4-0

Εξ αρχής δεν ήταν εύκολο, αφού ακόμα και η διαίρεση ευνοεί την Κύπρο που ξεκίνησε με 4 ομάδες (οι βαθμοί κάθε νίκης θα διαιρούνται με το 4) έναντι της Ελλάδας, που ο διαιρετέος θα είναι ίδιος και ο διαιρέτης το 5. Για όσους δεν κατάλαβαν κάθε βαθμούς από νίκη ή ισοπαλία που παίρνει μια ελληνική ομάδα διαιρούνται με το 5, ενώ των Κυπρίων με το 4.

15η θέση χάρη στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός, χάρη στη νίκη του επί της Κράσνονταρ, έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League. Πέρα δηλαδή από τους 200 βαθμούς που χάρισε στη χώρα μας με το 4-0 επί των Ρώσων (1000 βαθμοί διά 5, που είναι οι ομάδες = 200), έχει την ευκαιρία να εκτοξεύσει τη χώρα μας στην 15η θέση. Πώς; Με την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League, η χώρα μας θα πάρει 4.000 βαθμούς (διά πέντε = 800 έξτρα βαθμοί)! Και με αυτούς τους βαθμούς, η χώρα μας θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την 15η θέση. Και εδώ μπαίνει στην συζήτηση ο ΑΠΟΕΛ. Αν κάνει το θαύμα και αποκλείσει τον Άγιαξ, η απόσταση από την Κύπρο και την 15η θέση θα παραμείνει. Αν οι Ολλανδοί τον αποκλείσουν, τότε η χώρα μας θα βρεθεί στην 15η θέση, με την ελπίδα να αυξήσει τη διαφορά με νίκες και προκρίσεις, όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος και 3ος να βγει στον όμιλο θα συνεχίσει στο Europa League, αλλά και από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που ευχή όλων των Ελλήνων φιλάθλων είναι να περάσουν τα εμπόδια των Σλόβαν Μπρατισλάβας και Τράμπζονσπορ, αντίστοιχα.

Η κριτική των παικτών: Σόου Λάζαρ και μαχητής Γκερέρο

Η κατάταξη της UEFA

Πέρα από το κυνήγι της Κύπρου, η νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ κράτησε παράλληλα τη χώρα μας μπροστά από την Κροατία (η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε 2-0 την Ρόζενμποργκ), ενώ πίσω έμειναν και οι Σέρβοι, αφού ο Ερυθρός Αστέρας δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη μέσα στην Ελβετία επί της Γιουνγκ Μπόις (2-2). Η απόσταση από την Κροατία μπορεί να αυξηθεί κι άλλο την Πέμπτη (22/8), με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει δύο ομάδες (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), ενώ η Κροατία μόνο τη Ριέκα που παίζει εκτός έδρας με τη Γάνδη.

.........
13. Τσεχία 25.900
14. Δανία 25.500
15. Κύπρος 25.000
16. Ελλάδα 23.700
17. Κροατία 22.625
18. Σερβία 22.000
.........