Απο το βόλεϊ του Βιεϊρίνια, στο Uefamafia

Ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι φωνές για τη διαιτησία του Κρεγκ Πόουσον στον επαναληπτικό του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άγιαξ. Όλα πήγαιναν δεξιά για τους Θεσσαλονικείς μέχρι και το δεύτερο ματς στο Άμστερνταμ, κόντρα στους «ερυθρόλευκους» του Έρικ τεν Χαχ, εκεί όπου ήρθε και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Απο το βόλεϊ του Βιεϊρίνια, στο Uefamafia

Για ακόμη μια φορά λοιπόν ο ΠΑΟΚ έμεινε…ξεσκέπαστος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως πολύ εύστοχα έγραψε το «ΦΩΣ» στο πρωτοσέλιδό του την Τετάρτη και έτσι έπρεπε να βρούμε και εμείς κάποιον που να ευθύνεται για τον αποκλεισμό.

Στη χώρα που ποτέ δεν φταίμε εμείς, αλλά πάντα κάποιοι άλλοι όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλουμε, δεν ήταν και πολύ δύσκολο να βρούμε ποιος ευθύνεται για τον αποκλεισμό της ομάδας του Αμπέλ Φερέιρα από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την απάντηση φυσικά τη γνωρίζετε, αφού όπως είπαμε και στο ξεκίνημα, οι φωνές για τον Άγγλο ρέφερι ακόμη δεν έχουν κοπάσει. Ο Γκρεγκ Πόουσον λοιπόν είναι εκείνος που στέρησε από τον ΠΑΟΚ την πρόκριση. Κανένας άλλος. Γιατί φταίει λοιπόν ο Βρετανός διαιτητής;

Μα γιατί πολύ απλά καταλόγισε τρία πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Κι εμείς ρωτάμε. Υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει στο διαιτητή ενός αγώνα να καταλογίσει τρία ή τέσσερα ή πέντε πέναλτι υπέρ μιας ομάδας;

Εάν υπάρχει να μας το πείτε και εμάς να τον μάθουμε. Ο κανονισμός είναι ένας και δεν αλλάζει. Εάν υπάρχει παράβαση εντός περιοχής, τότε ο διαιτητής πρέπει να δείξει την άσπρη βούλα. Ο ρέφερι δεν κάνει…εκπτώσεις. Αυτά τα «έλα μωρέ, τρία πέναλτι έδωσε πώς να περάσει ο ΠΑΟΚ» τα λέγαμε στο σχολείο, εκεί όπου ίσχυε και το «στα τρία κόρνερ πέναλτι…».

Αλήθεια, ανάλογες διαμαρτυρίες και τοποθετήσεις δεν έχουμε δει τον τελευταίο καιρό για τις εγχώριες διοργανώσεις. Σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ μετρά έναν τίτλο (πέρσι) και τρία σερί Κύπελλα.

Το…βόλεϊ του Βιεϊρίνια στη Λαμία το ξεχάσατε; Το πέναλτι του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα; Τα δυο πέναλτι που δόθηκαν υπέρ των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο στο ματς με τον Ατρόμητο και πάλι στην Τούμπα; Δυο πέναλτι είχαν δοθεί και στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Εκεί δεν βγήκε κανείς να πει πως «εάν χρειαζόταν και τρίτο πέναλτι ο ΠΑΟΚ θα το έπαιρνε…», όπως ειπώθηκε για τον Άγιαξ. Δεν αναρωτήθηκαν κάποιοι γιατί καταλογίστηκαν δυο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε ένα ημίχρονο ή γιατί δυο φορές στήθηκε η μπάλα στην…άσπρη βούλα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα 90λεπτο. Ούτε φυσικά να σχολιάσουν το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία και το πέναλτι υπέρ του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα.

Όλα ήταν καλά και ωραία γιατί κέρδιζε η ομάδα και προχωρούσε ακάθεκτη προς την επίτευξη των στόχων της. Εκτός κι αν υπάρχει διαφορά από παράβαση σε παράβαση. Εκτός κι αν το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ εντός συνόρων, σημαίνει εξυγίανση αλλά εκτός Ελλάδας και εις βάρος της ομάδας του Φερέιρα σημαίνει...MAFIA.

Με απλά λόγια, μονά ζυγά δικά μας…