Να μη γίνει ο Μπρούνο, νέος Κονστάντζο
O Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον Μπρούνο που δεν πρέπει να γίνει νέος Κονστάντζο, θυμάται τις περιπτώσεις Ελευθερόπουλου, Τζόρτζεβιτς, Σάμαρη και εξυμνεί τους Μαρτίνς, Σεμέδο.
To ευχάριστο της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού στην Πόλη είναι οι χαμηλοί τόνοι που κράτησαν άπαντες, από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ως τον τελευταίο παίκτη, γιατί αν δεν φέρει η ελληνική ομάδα θετικό αποτέλεσμα(ισοπαλία ή νίκη) στη ρεβάνς, το “διπλό” της Τουρκίας θα θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Και το δυσάρεστο, η γκρίνια του κόσμου παρά τη νίκη και το σταύρωμα του Μπρούνο.
Μεγάλη νίκη λοιπόν για την ομάδα του Μαρτίνς, που αντιμετωπίσθηκε ποικιλοτρόπως από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αφού δεν είναι ικανοποιημένος με τίποτα και ψάχνει συνεχώς αφορμές για να γκρινιάζει. Πρώτος ο Πορτογάλος προπονητής παραδέχτηκε, ότι πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη περισσότερο και η Μπασακσεχίρ ήταν πιο απειλητική από ποτέ. Η γκρίνια εστιάστηκε στις καθυστερημένες και καλά αλλαγές, αλλά και στην χρησιμοποίηση του Μπρούνο που είχε … άγιο τον Ζοσέ Σα και δεν σταυρώθηκε με το ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Οι περισσότεροι έμειναν στο χέρι του Βραζιλιάνου, παρά στην απόκρουση του Πορτογάλου, κι αυτό σημαίνει τοξικότητα. Κοιτούν τα αρνητικά, παρά τα θετικά και φαντασθείτε τι θα γινόταν αν το ματς τελείωνε 1-1. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα τους παίκτες του από τον καθένα μας, ο μοναδικός που τους βλέπει στις προπονήσεις και γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκονται και τι μπορούν να προσφέρουν.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Μπρούνο σε Σα: «Σε ευχαριστώ»!
Είναι γνωστόν ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι απαιτητικοί και μερικές φορές το παρακάνουν, όσον αφορά την αντιμετώπιση των παικτών της αγαπημένης τους ομάδας. Να αναφερθούμε σε παραδείγματα του παρελθόντος, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα. Οι παλιοί θα θυμούνται την αντιμετώπιση του Ελευθερόπουλου, μετά το “καταραμένο” ματς με τη Γιουβέντους, κι αν εκεί ήταν η κακιά στιγμή, στην περίπτωση του Τζόρτζεβιτς το έγκλημα ήταν διαρκές. Στο τελείωμα της καριέρας του, το “Καραισκάκη” δυσανασχετούσε όταν τον εμπιστευόταν ο προπονητής του. Καλά για τον Κονστάντζο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά, αφού το παλικάρι ήταν του 4 και με την μουρμούρα του κόσμου έπεφτε υπό του μηδενός. Και ο Σάμαρης μπήκε στο στόχαστρο, μετά τα δυο πέναλτι που υπέπεσε στο ματς με την Πάρι…
Στο δια ταύτα. Ο Μπρούνο υπέπεσε σε δυο σημαντικά λάθη στην ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο ματς της Πόλης, αφού πηδούσε σαν κατσίκι και από τις άστοχες ενέργειες του έφερνε σε θέση γκολ την τούρκικη ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσει η καριέρα του πριν καλά καλά ξεκινήσει. Πρέπει να του δοθεί περίοδος χάριτος και παράλληλα να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του.
Το σημαντικότερο όμως της σπουδαίας νίκης στην Πόλη, είναι η διαχείριση του Μαρτίνς, που πρώτος απ όλους στάθηκε στην κακή απόδοση του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν ο Ολυμπιακός έπρεπε να ελέγχει το παιχνίδι και παρα ταύτα βρέθηκε σε θέση άμυνας και με την τούρκικη ομάδα να απειλεί περισσότερο από ποτέ.
Η ρεβάνς λοιπόν θα είναι πολύ δύσκολη, αν ο Ολυμπιακός παίξει φουλ επίθεση. Μπορεί να έχει καλύτερη ομάδα, αλλά η Μπασακσεχίρ διαθέτει σπουδαίους παίκτες που μπορούν με μια ατομική ενέργεια να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Και στο Καραϊσκάκη θα βρεθεί και ο Αρντά, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος προπονητής, λέγοντας ότι τον κρατούσαν για το παιχνίδι του Πειραιά. Και ταυτόχρονα η τούρκικη ομάδα θα παίξει ελεύθερα, δεν έχει τίποτα να χάσει, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.
Ξεχάστε λοιπόν την Πόρτο, την οποία θα έχει ενδιαφέρον να τη δούμε απέναντι στον Μαρτίνς, τον Σα και τον Σεμέδο, γιατί η Μπασακσεχίρ δεν είναι ακόμη παρελθόν, αλλά παρών.
ΥΓ: Τι παίκτης ο Σεμέδο. Κακά τα ψέματα. Αν δεν είχε προσωπικά θέματα δεν θα έπαιζε ποτέ στην Ελλάδα, γι αυτό πρέπει να ευγνωμονούν τον Μαρτίνς που επέμενε για την απόκτηση του, όσο για κανέναν άλλο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ