Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Γίγαντας ο Σα, τεράστιοι Σεμέδο, Βαλμπουενά!

Ο Ζοζέ Σα κράτησε τη νίκη για τον Ολυμπιακό με την απόκρουση στο πέναλτι. Εκπληκτικός πάλι ο Σεμέδο, εξαιρετικός ο Τσιμίκας, μαέστρος ο Βαλμπουενά, καθοριστικός ο Μασούρας. Η κριτική των παικτών στην άλωση της Πόλης!

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Γίγαντας ο Σα, τεράστιοι Σεμέδο, Βαλμπουενά!

ΖΟΣΕ ΣΑ: Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού κι όχι μόνο επειδή απέκρουσε το πέναλτι του Βίτσκα στο τέλος. Κατάφερε να μην επηρεαστεί από το μεγάλο λάθος του στο πρώτο μέρος και ήταν εξαιρετικός στη συνέχεια. Με μεγάλη απόκρουση και στο σουτ του Βόσνιου στο δεύτερο μέρος, πάλι στην αριστερή γωνιά του.

Η απόκρουση του Σα στο πέναλτι του Βίτσκα (vid)

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΪ: Έτρεξε πολύ στην πλευρά, είχε μεγάλες μάχες αμυντικά με τον συμπατριώτη του Γκούλμπραντσεν και έκανε ένα καλό ματς με σημαντική βοήθεια για τη νίκη. Ανέβηκε και επιθετικά στην επανάληψη.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Ηρωικό παιχνίδι από τον Έλληνα μπακ. Είχε αντίπαλο τον Βίτσκα και τα πήγε περίφημα, έδωσε λύσεις σε πολλές επιθέσεις της Μπασάκ, ενώ επιχείρησε να βοηθήσει και επιθετικά. Από τους κορυφαίους.

ΜΕΡΙΑ: Είχε σωστές θέσεις τις περισσότερες φορές, έκανε αρκετά κοψίματα, δεν απέφυγε και κάποια λάθη. Ήταν όμως μαχητής και δυναμικός και είχε τη δική του συμβολή.

ΣΕΜΕΔΟ: Συγκλονιστικός ξανά. Είχε κοψίματα στα ίσα επιπέδου κορυφαίων στόπερ παγκοσμίως. Έκανε ένα δύο λάθη περισσότερο απροσεξίας, αλλά γενικά ήταν ξανά ογκόλιθος.

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Παραλίγο να σκοράρει πάλι στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα ήταν ο μόνος που απειλούσε επιθετικά με τελικές. Έχει κάνει και καλύτερα ματς, είχε πρόβλημα κάποιες φορές στον έλεγχο του ρυθμού, αλλά γενικά ήταν για μία ακόμη φορά ουσιώδης στην προσφορά του.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Έκανε καλό παιχνίδι με σίγουρες επαφές και καλές τοποθετήσεις στο πρώτο ημίχρονο. Είχε δυνάμεις και στην επανάληψη, μέχρις ενός σημείου. Θα μπορούσε επιθετικά να βοηθήσει πιο πολύ, ειδικά όταν βγήκε μπροστά στη φάση που πήγε να κάνει τακουνάκι και χάθηκε η αντεπίθεση.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Πολύ σπουδαίος στη δημιουργία, ακόμη και όσο περνούσε η ώρα και λογικά ερχόταν η κόπωση. Αυτός ανέβαινε συνεχώς με την πάροδο των λεπτών. Η ενέργεια του στο γκολ ασύλληπτη. Αλλά είχε και άλλες έξοχες συνεργασίες με τους εξτρέμ και τους μπακ. Κυρίως όταν πήγαινε κι εκείνος στο πλάι.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Και μόνο που έβαλε αυτό το υπέροχο γκολ με την πανέξυπνη και ψύχραιμη κεφαλιά, τον κατατάσσει στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Βοήθησε πάλι πολύ αμυντικά στην πλευρά του και έδωσε πολλές μονομαχίες, αρκετές κερδισμένες.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Στο πρώτο μέρος δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, δεν του έβγαινε σχεδόν τίποτα. Στην επανάληψη μπήκε άλλος παίκτης στο γήπεδο. Όλα ξεκινούσαν από αυτόν επιθετικά. Ενώ γύριζε και πίσω να βοηθήσει ανασταλτικά. Ο Ολυμπιακός θέλει και χρειάζεται τον Ποντένσε της επανάληψης.

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Γκρίζοι Λύκοι στην Κωνσταντινούπολη

ΓΚΕΡΕΡΟ: Είχε μια καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, αλλά γενικά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός. Περισσότερο έδινε μάχες μακριά από την περιοχή και σε αυτόν τον τομέα βοήθησε πάρα πολύ.

ΚΑΜΑΡΑ: Καλή η παρουσία του κυρίως μέχρι την αποβολή που κέρδισε από τον Τούρκο παίκτη. Στη συνέχεια θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα στα μαρκαρίσματα,. όπως και στα σουτ που επιχείρησε.

ΜΠΡΟΥΝΟ: Ένα άτυχο παιχνίδι για τον Βραζιλιάνο που ήταν τρακαρισμένος όσο έπαιξε. Έκανε κακές επιλογές απλώνοντας τα χέρια του για να κόψει, δίνοντας ένα επικίνδυνο φάουλ και ένα πέναλτι. Ενώ στην αντεπίθεση προς το φινάλε δεν μπόρεσε να περάσει μπαλιά μισό γκολ στον Ποντένσε που έβγαινε μόνος του. Θα πρέπει να μην επηρεαστεί για τη συνέχεια.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Έπαιξε ελάχιστα και κυρίως προσπάθησε να κρατήσει μπάλα μακριά από την περιοχή της ομάδας.