Οι δύο λόγοι που ο Σουντανί παίζει με Μπασακσεχίρ!

Ο 31χρονος Αλγερινός επιθετικός μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα και στο πρώτο ματς της Κωνσταντινούπολης.

Οι δύο λόγοι που ο Σουντανί παίζει με Μπασακσεχίρ!

Είχε προκαλέσει απορίες η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει τον Σουντανί εκτός λίστας για τα παιχνίδια με την Βικτόρια Πλζεν. Μόνο που ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα για ποιο λόγο δεν υπολόγιζαν τον Αλγερινό στα δύο ματς με τους Τσέχους. Επειδή πολύ απλά ήταν ανέτοιμος και χρειαζόταν περίπου 10-15 μέρες φουλ προπόνηση για να φτάσει σε ένα επίπεδο όπου θα μπορούσε ο κόουτς να στηριχθεί πάνω του.

Ολυμπιακός: Η λίστα για τα ματς με την Μπασακσεχίρ - Μέσα οι Σισέ, Σουντανί και Αλέν

Ο Σουντανί τις τελευταίες δύο εβδομάδες δούλεψε εντατικά, έκανε και έξτρα πρόγραμμα και πλέον είναι σε θέση να βοηθήσει ακόμα και ως βασικός! Φυσικά οι πιθανότητες να ξεκινήσει κόντρα στην Μπασακσεχίρ στην Τουρκία είναι ελάχιστες, αλλά από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης, ο 31χρονος άσος είναι σε θέση να βοηθήσει – αν παραστεί ανάγκη – ακόμη και από την αρχή.

Για ποιο λόγο λοιπόν ο Αλγερινός μπήκε στη λίστα και «θυσιάστηκε» ο Ντουρμισάι; Δύο είναι στην πραγματικότητα οι λόγοι…

Ο ένας έχει να κάνει με αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Πολύ απλά είναι έτοιμος να παίξει, κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να πούμε παραμονή των αγώνων με την Πλζεν. Μπορεί να μην βρίσκεται τώρα στο 100%, αλλά να είστε σίγουροι ότι είναι πολύ κοντά στο να φτάσει στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας. Για 60-70 λεπτά μπορεί να βοηθήσει μια χαρά και σε πολύ υψηλό επίπεδο με τρεξίματα, αντοχές και ενέργεια, βάσει της εικόνας που δείχνει στον Ρέντη.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ποιότητά του. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ναι μεν η κλασική του θέση είναι στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά τόσα χρόνια στα γήπεδα έχει βγάλει μια χαρά το ψωμί του παίζοντας είτε πίσω από τον φορ, είτε ακόμη και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον Σουντανί και θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο ευχάριστες παρουσίες στις διπλές αναμετρήσεις με την πολύ επικίνδυνη Μπασακσεχίρ.