Νίκος Σαργκάνης: Το χειροφίλημα στον Γκόρσκι και μια αποκάλυψη για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Σαργκάνης αποθεώνει μέσω του «ΦΩΤΟΣ» τον Κάζιμιρ Γκόρσκι: «Είδα ανθρώπους στη χώρα του, να του φιλούν το χέρι»!

Νίκος Σαργκάνης: Το χειροφίλημα στον Γκόρσκι και μια αποκάλυψη για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Νίκος Σαργκάνης. Όπου αγωνίστηκε έζησε τίτλους και επιτυχίες. Στην Καστοριά πήρε το Κύπελλο Ελλάδας, αδιανόητο για εκείνη την εποχή να το κάνει μία μικρή επαρχιακή πόλη, πολύ πριν τη Λάρισα. Ξερό γήπεδο είχε ακόμα τότε η Καστοριά! Στον Ολυμπιακό πήρε τίτλους, όλοι έλεγαν «βρήκαμε το νέο Κελεσίδη». Πόνεσε η μεταπήδησή του στον Παναθηναϊκό, και εκεί πήρε τίτλους. Στο τέλος της καριέρας του, στα 40 του, έπαιζε τρομερά στον Αθηναϊκό και κόντεψε να αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνος του, δεν είχε φάει γκολ ούτε εδώ ούτε στο Ολντ Τράφορντ! Και αποκλείστηκε στην παράταση. Για να δούμε τι μου είπε για τον Γκόρσκι ο Σαργκάνης.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ένθετο που κυκλοφόρησε στο «ΦΩΣ» στις 9/7/2019

Έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για τον Γκόρσκι.

Ναι, γιατί τον έζησα σε 3 ομάδες. Και έχω περπατήσει μαζί του στην Πολωνία, να ξέρεις. Τον σταμάταγαν στο δρόμο και του φίλαγαν το χέρι! Μιλάμε για μεγάλη προσωπικότητα στην Πολωνία. Αλλά εδώ τα ισοπεδώνουμε όλα.

Έδινε όμως την εικόνα στον Ολυμπιακό ότι δεν ασχολιόταν...

Είναι αλήθεια, φαινόταν ότι δεν ασχολείται. Σου έλεγε τις ασκήσεις και πίστευε ότι είχε να κάνει με επαγγελματίες, ήταν ελαστικός, χαμηλών τόνων, δεν πίεζε. Ήταν όμως και ρεαλιστής, δεν ήταν φαφλατάς, ήξερε ότι ο Ολυμπιακός είχε παικταράδες. Ήθελε τα βασικά πράγματα. Ο Κουσουλάκης θα μπει, θα δώσει την πάσα στον Αναστόπουλο, γκολ.

Τα απλά πράγματα στη ζωή πολλές φορές δεν γίνονται.

Το απλό είναι και το σωστό, αλλά πολλές φορές το απλό είναι το δύσκολο. Κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο μπορεί να φαίνονται παιδικά, αλλά είναι η ουσία.

Ποιον θεωρείς τον καλύτερο προπονητή που είχες στην καριέρα σου;

Για εμένα ο Γκόρσκι ήταν ψηλά, και ο Χέερ και ο Σενέκοβιτς. Μεγάλοι γνώστες του ποδοσφαίρου. Δεν θα μπορούσα να μην πω όμως και τον Αλκέτα. Ο Αλκέτας Παναγούλιας ταν κάτι το ξεχωριστό. Είχε τον τρόπο το 5 να σου το κάνει 7.

Όταν κάναμε τη μεγάλη συνέντευξη δεν μου είχες πει κάτι, το έμαθα μετά από εσένα οφ δε ρέκορντ, είναι ευκαιρία να το πεις τώρα αν θες.

Όταν πήραμε το Κύπελλο με την Καστοριά, ήθελε να με πάρει ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα είχε μιλήσει ο Παντελάκης του ΠΑΟΚ με την Καστοριά, με κάλεσε στο γραφείο του ο Παντελάκης στη Θεσσαλονίκη και συμφωνήσαμε! Μου λέει «φύγε διακοπές και όταν επιστρέψεις, υπογράφεις και πας προετοιμασία με την ομάδα μας».

Και τι έγινε;

Πάω διακοπές.

Σε διακόπτω, σε ποιο νησί;

Στη Σκιάθο πήγαινα για χρόνια. Πάω διακοπές λοιπόν και με παίρνουν τηλέφωνο από την Καστοριά. Μου λένε «σε θέλει και ο Ολυμπιακός. Σε ενδιαφέρει»; Και τους απάντησα όπως σου το λέω: «Για τον Ολυμπιακό έρχομαι και κολυμπώντας»! Και έτσι πήγα στον Ολυμπιακό.

Τα λεφτά ήταν περισσότερα για εσένα από τον Ολυμπιακό σε σχέση με τον ΠΑΟΚ;

Τα ίδια ήταν.