Οι υμνητές της εξυγίανσης, που έγιναν αυθωρεί κήνσορες του Αυγενάκη...

Αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή  υπεύθυνου αθλητισμού και πριν καλά-καλά αναλάβει ο Λευτέρης Αυγενάκης άρχισαν τα όργανα, ενώ οι καυτές πατάτες που του άφησε ο προκάτοχος του Γιώργος Βασιλειάδης γεμίζουν φούρνο…

Οι υμνητές της εξυγίανσης, που έγιναν αυθωρεί κήνσορες του Αυγενάκη...

Ο απελθών την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, με όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες στα κάγκελα, αφού μαζί με το μαστίγιο(βλέπε αναδιάρθρωση) τους έταξε και καρότο(χρήματα από την ΕΡΤ), αλλά δεν υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις. Έτσι ο Αυγενάκης πρέπει να εφαρμόσει την αναδιάρθρωση και να καλμάρει τις ομάδες, αλλά και τον κόσμο που πληρώνει εισφορά στην κρατική τηλεόραση. O Bασιλειάδης έταξε 130 εκατομμύρια ευρώ, λες και τα ευρώ είναι φιστίκια, κι αν δεν τα πάρουν θα φωνάζουν οι ομάδες μαζί με τους οπαδούς τους. Αν τα πάρουν θα φωνάζουμε εμείς που πληρώνουμε εισφορά στην ΕΡΤ και τα λεφτά μας πηγαίνουν σε ένα προϊόν που κοστολογήθηκε πολύ χαμηλότερα στην ελεύθερη αγορά. Αν τα πλήρωνε από την τσέπη του ο Βασιλειάδης κανένα πρόβλημα, αλλά που τέτοιοι καλό. Οι πολιτικοί μοιράζουν τα λεφτά μας, όχι τα δικά τους…

Ο Αυγενάκης πρέπει να ασχοληθεί και με τους παχυλούς μισθούς της ΕΠΟ, την εποχή της εξυγίανσης, για τους οποίους Κοντονής και Βασιλειάδης σφύριζαν αδιάφορα. Για το οικόπεδο που χάρισαν στην Τούμπα στον ΠΑΟΚ, τα 20 εκατομμύρια της Περιφέρειας και τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ για την Αγιά Σοφιά, δεν μπορεί να κάνει πάντως το παραμικρό, γιατί άλλαξαν και τους νόμους, προκειμένου να νομιμοποιηθούν.Οι πρώην υμνητές και νυν κήνσορες σιώπησαν...

Ωρολογιακή βόμβα και τα 31,5 εκατομμύρια που έταξαν στον ΠΑΟΚ, μέσω ΕΡΤ και άλλα τόσα στην ΑΕΚ γιατί κι εδώ έχει δυο επιλογές. Ή να ακυρώσει τη συμφωνία και να τον βρίζουν οι οπαδοί των «δικεφάλων», ή να τα πληρώσουν και να τους βρίζει πάλι όλος ο κόσμος. Η πονηριά να τάξουν λεφτά για να τα δώσει η επόμενη κυβέρνηση, ήταν άνευ προηγουμένου...

Ο Αυγενάκης πρέπει να έχει γερό στομάχι γιατί οι υμνητές της εξυγίανσης έγιναν τιμητές μέσα σε ένα 24ωρο. Άσχετο τον ανεβάζουν, άσχετο τον κατεβάζουν , λες και οι Κοντονής, Βασιλειάδης ήταν σχετικοί. Αυτοί που σιωπούσαν όταν ο πρώτος μετέθετε εβδομάδες ολόκληρες τον τελικό κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ για να βρει τους κατάλληλους επόπτες, τώρα είναι λαλίστατοι. Οι ίδιοι που φώναζαν για την παράγκα του ποδοσφαίρου και χαρακτήριζαν φάρο του αθλητισμού τον Βασιλακόπουλο. Που πανηγύριζαν για τους ξένους διαιτητές στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν άνοιγαν την ατζέντα για τους αλλοδαπούς ρέφερι στο μπάσκετ.

Τον Αυγενάκη δεν τον ξέρουμε και θα τον κρίνουμε έτσι κι αλλιώς από τα έργα του, παρότι πριν αναλάβει ποινικοποιούν τους φίλους του και το γεγονός ότι ήταν παρών όταν ο Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε το 2014 την υποψηφιότητα του στον Δήμο Πειραιά. Δεν προέβλεψε ότι θα γίνει Υπουργός Αθλητισμού μετά από 5 χρόνια; Ντροπή του, που δεν είχε συγγενική σχέση με την Πυθία για να προφυλαχθεί από τις κακοτοπιές.

«Κάτι κακό έκανε στον αρχηγό του και τον έβαλε εδώ» είπε με κακό χιούμορ ο Βασιλειάδης για τον Αυγενάκη και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο ίδιος πρέπει να ανακουφίσθηκε με την αποχώρηση του. Όχι μόνο από το Υπουργείο, αλλά και από την πολιτική, γιατί στον αθλητισμό πρόσθεσε και δεν έλυσε προβλήματα. Τόσο αυτός, όσο και ο Κοντονής και δεν είναι τυχαίο ότι απέτυχαν στις εκλογές αμφότεροι. Η θέση του Υπουργού Αθλητισμού είναι ηλεκτρική καρέκλα και δυστυχώς πολλές φορές οι οπαδοί ψηφίζουν με αθλητικά και όχι με πολιτικά κριτήρια. Οπαδοποίηση της πολιτικής λέγεται το σημερινό σκηνικό που επικρατεί στη χώρα και δεν βλέπουμε διέξοδο στα αδιέξοδα. Το φανερώνει και ο τρόπος που υποδέχθηκαν οι υμνητές της εξυγίανσης τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Πάμε τώρα στην συμβολική πράξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να διώξει τις κλούβες από το Μαξίμου και να ανοίξει στους οδηγούς την Ηρώδου του Αττικού. Τη ίδια συμβολική κίνηση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά για μερικές εβδομάδες, γιατί τις επανέφερε και μάλιστα ενισχυμένες. Λες και ο δρόμος μπροστά από το Μαξίμου ήταν η αυλή τους. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτή η κίνηση και από τον Μητσοτάκη, γιατί από συμβολισμούς χορτάσαμε, οι πράξεις λείπουν από αυτή τη χώρα.

Κάθε μέρα περνάμε από την Ακαδημίας και την Πανεπιστημίου, που έχει γίνει ένα υπαίθριο δωρεάν πάρκινγκ, με σταθμευμένα αυτοκίνητα και αριστερά και δεξιά. Με τις έξι λωρίδες να γίνονται 4 χωρίς ουδείς να ενοχλεί τα γαϊδούρια που … αφιππεύουν όπου γουστάρουν. Τα περιπολικά και οι μοτοσικλετιστές της αστυνομίας περνούν και το θεωρούν φυσιολογική εικόνα, ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί που επαναπροσελήφθησαν κατά δεκάδες, μιλούν στα κινητά τους πίνουν φραπέ και τα κορόιδα πληρώνουν τους μισθούς τους.

Η Αθήνα τα δέκα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε Κάιρο, με τις μηχανές να παρκάρουν στα πεζοδρόμια, τα αυτοκίνητα εκεί που απαγορεύεται, τα ποδήλατα να κάνουν ότι τους καπνίσει και μόνο τα συνεχόμενα κορναρίσματα κάνουν διαφορετική την εικόνα της της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, από αυτή της Αθήνας.