Αμβούργο - Ολυμπιακός: Το επεισοδιακό φιλικό του 2002 (pics + vid)

Με αφορμή το αποψινό (10/7, 19:00) φιλικό του Ολυμπιακού με το Αμβούργο, το fosonline.gr θυμάται το επεισοδιακό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους το 2002.

Αμβούργο - Ολυμπιακός: Το επεισοδιακό φιλικό του 2002 (pics + vid)

Το παιχνίδι είχε γίνει στις 23 Ιουλίου 2002 και το Αμβούργο είχε επικρατήσει 1-0, χάρη σε γκολ του Χάινς, ο οποίος στο 74ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νινιάδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργίου.

Ο Ολυμπιακός είχε αφήσει καλές εντυπώσεις και μάλιστα παίζοντας για περισσότερο από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες. Η φάση που "επισκίασε" το φιλικό έγινε στο 41ο λεπτό. Ο Κριστιάν Καρεμπέ εκνευρίστηκε από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Άλμπερτζ και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του! Ο διαιτητής της αναμέτρησης Αϊνβάλερ απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον άσο του Ολυμπιακού, αλλά χαρίστηκε στον Γερμανό αντίπαλό του. Ο Καρεμπέ μετάνιωσε αμέσως για την ενέργειά του και κατευθυνόμενος προς τον πάγκο των Γερμανών ζήτησε συγγνώμη για την αντίδρασή του, όπως έκανε και μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του. Γενικότερα, πάντως, δεν έλειψαν τα νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων...

Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε γενικότερα παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από τον Χερτζ στο 37' και κατόπιν λανθασμένης υπόδειξης του βοηθού του, ακύρωσε γκολ του Τζιοβάνι στο 61'.

Εξαιρετικές εντυπώσεις στο συγκεκριμένο φιλικό είχε αφήσει το ντουέτο της αριστερής πτέρυγας Βενετίδης - Τζόρτζεβιτς, αλλά και οι Παρασκευάς Αντζας (στο κέντρο της άμυνας) και Γκάμπριελ Αλβες (στην επίθεση).

Το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά ο τότε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Ότο Ρεχάγκελ, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια, καθώς την ίδια ημέρα κηδευόταν στην Αθήνα ο Μιχάλης Κρητικόπουλος, μια από τις εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με τους: Ελευθερόπουλο (46' Γεωργίου), Πατσατζόγλου (46' Μαυρογενίδης), Βενετίδης, Ανατολάκης (46' Αμανατίδης), Άντζας, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ (46' Ζε Ελίας), Γιαννακόπουλος (62' Κόντης), Τζόρτζεβιτς (64' Νινιάδης), Αλεξανδρής (46' Τζιοβάνι), Άλβες (46' Χούτος).